MEŠANAC RASTI JE ČEKAO SVOJ DOM 419 DANA: Njegova sreća trajala jedan dan, evo zašto su ga vratili (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

tuga

MEŠANAC RASTI JE ČEKAO SVOJ DOM 419 DANA: Njegova sreća trajala jedan dan, evo zašto su ga vratili (VIDEO)

Planeta -

Pas Rasti, mešanac iz centralnog Teksasa, dugo je čekao svoj dom.

U februaru 2020. godine, kada je Rusti bio samo štene, njegov prvobitni vlasnik predao ga je Humanom društvu iz centralnog Teksasa u Vaku, jer je bio hiperaktivan. Odatle je smešten u hraniteljski dom na dva meseca, a zatim je poslat u Ajdaho.

Nakon dva meseca u Ajdahu, Rusti je, kako se izveštava, poslat natrag u društvo jer „nije bio prikladan za pse“ i nije mogao da bude smešten u dom.

"Tokom narednih nekoliko meseci Rasti je postao depresivan i frustriran, zbog čega je postao neprijateljski nastrojen u svojoj odgajivačnici i nije dobro reagovao na druge pse", navodi se u saopštenju društva.

U novembru 2020. Rasti je usvojen, a osoblje skloništa verovalo je da je konačno pronašao svoj dom. Ali samo mesec dana kasnije, vraćen je u sklonište Vako, ovog puta zbog „destrukcije“, izvestili su NBC 26 i KCENNevs.

Odlučno tražeći dom za Rastija, društvo je pokrenulo program Psi koji se igraju za život, koji omogućava svim životinjama iz skloništa, uključujući Rastija da učestvuju u grupama za igranje bez obzira na njihovu rasu, starost, ponašanje ili istoriju. Zajedno sa učenjem dobrog druženja sa drugim psima kroz igraonice, Rusti je takođe započeo trening grupnog ponašanja.

„Rasti je bio daleko jedna od superzvezda u grupi, učio je svaku naredbu i pažljivo pazio na svog rukovaoca“, navodi sklonište.

Nakon što je pokazao pozitivne promene u ponašanju, Rastija je jedan par upoznao u martu. Oni su se zaljubili u psa i odlučili su da ga odvedu kući sa sobom, navodi KVTKS.

Međutim, nakon samo jednog dana vlasnici su psa vratili u društvo jer je, kako se izveštava, bio „previše posla“ za njih.

Rasti se sada vratio u sklonište. 31. marta je tamo obeležen njegov 420. dan.

Human Sosajeti of Central Tekas je 1. aprila objavilo video na Fejsbuku na kojem su prikazani svi preslatki psi koje je sklonište ima na raspolaganju za usvajanje i ponudilo gledaocima najnovije informacije o Rastiju.

Kurir.rs/People

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track