LIDER DNR: Ukrajina je spremna za rat! Videćemo da li će izdati naređenje koje će za njih biti pogubno!
Ilustracija, Foto: AP

sprema se ofanziva

LIDER DNR: Ukrajina je spremna za rat! Videćemo da li će izdati naređenje koje će za njih biti pogubno!

Planeta -

Lider samoproglašene Donjecke narodne republike Denis Pušilin nije isključio mogućnost ofanzive Kijeva na Donbas.

"Ukrajina ima fizičke i tehničke mogućnosti za tako nešto. Ukrajina je spremna za to (ofanzivu). Da li će biti izdato presudno naređenje koje će postati pogubno za celu Ukrajinu - videćemo“, rekao je Pušilin televiziji „Rusija 24“.

On je naglasio da su u DNR-u spremni za svaki razvoj situacije. Međutim, „vrlo male“ su šanse da se zaustavi vojni konflikt.

"DNR, kao i LNR, rade sve što je moguće da se sukob završi na miran način. Međutim, Kijev je drugačije raspoložen. Laži, manipulacije - to je sve što mi vidimo sa strane Ukrajine“, rekao je on.

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je juče da je retorika rukovodstva Ukrajine prema Donbasu otišla predaleko i da može imati teške posledice.

"Prekinite sa eskalacijom situacije u Donbasu, ako ne želite da završite političku karijeru u Hagu“, upozorio je Volodin ukrajinsko rukovodstvo.

Podsetimo, situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno okrivljuju za pogoršanje situacije.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track