Najnovije vesti

UHAPŠEN MAFIJAŠKI BOS KALVARUZO: Gospodario Palermom, bio u Brazilu, pa ga uhvatili jer je došao da Uskrs provede sa porodicom
Foto: Youtube/QdS

terete ga za mnoga krivična dela

UHAPŠEN MAFIJAŠKI BOS KALVARUZO: Gospodario Palermom, bio u Brazilu, pa ga uhvatili jer je došao da Uskrs provede sa porodicom

Planeta

Policija u Palermu rano jutros je uhapsila Đuzepea Kalvaruza, vođu mafijaške porodice, koji se iz Brazila, gde je pobegao, vratio da provede Uskrs s prodicom.

Pored njega, uhapšeno je i pet njegovih bliskih saradnika. Mafijaški šef i njegovi saradnici uhapšeni su pod optužbom za iznudu, nanošenje povreda, kidnapovanje, falsifikovanje podataka, a sve je dodatno otežano optužbom za mafijaško udruživanje.

Kako prenose mediji, Kalvaruzo je godinama iz Brazila vodio svoje mafijaške poslove, birao saradnike i poveravao im zadatke, brinuo se o pomoći porodicama mafijaša koji su u zatvoru, pregovarao sa drugim mafijaškim porodicama o podeli zona uticaja.

U kvartu Palerma gde je Kalvaruzo boravio smatrali su ga za "čoveka od reči", on je određivao pravila i odnose u toj sredini, a svako ko je želeo da započne neki posao morao je od njega da traži dozvolu, a ne od države.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...