MOJ ŽIVOT NIJE TABLOID Hanter Bajden o svojim memoarima: Želeo sam da pišem o ljubavi porodice i kako me je spasila!
Foto: EPA/ ANDY WONG / POOL

otvoreno o borbi sa zavisnošću i porodici

MOJ ŽIVOT NIJE TABLOID Hanter Bajden o svojim memoarima: Želeo sam da pišem o ljubavi porodice i kako me je spasila!

Planeta -

Hanter Bajden, sin američkog predsednika Džoa Bajdena, osvrnuo se na svoju javnu borbu sa zavisnošću od droga i alkohola, navodeći da njegov život "nije tabloid".

"Ne pripadam administraciji, pripadam porodici", rekao je Hanter Bajden (51) u intervjuu za Bi-Bi-Si.

Preuzeo je odgovornost za "kreiranje priče za koju bi svako svestan znao da će biti tabloidna senzacija".

Takođe se osvrnuo na kritike kojima su on i njegov otac bili izloženi u vezi sa poslovima sa ukrajinskom energetskom kompanijom Burisma.

Naime, Hanter Bajden je bio direktor u upravnom odboru te ukrajinske kompanije, u trenutku kada je Džo Bajden bio potpredsednk SAD i glavni čovek Obamine administracije za američko-ukrajinske odnose.

Dzo Bajden
foto: EPA/ Yuri Gripas / POOL

Zbog ovih poslova bio je česta meta republikanskih kritika tokom predizborne kampanje 2020. godine, navodi Bi-Bi-Si, i dodaje da je istraga američkih republikanskih zakonodavaca otkrila da je rad Hantera Bajdena za ukrajinsku firmu bio "problematičan".

Hanter Bajden je priznao da je ime njegovog oca "otvorilo vrata koja se ne bi otvorila drugima", ali je dodao da je ovo bila "i privilegija i teret".

Govoreći za Bi-Bi-Si uoči izlaska svojih novih memoara "Beautiful Things", Bajden je rekao da želi da piše o "ljubavi porodice i kako me je spasila".

"I, znate, trenutno prolazimo kroz dve pandemije. Postoji pandemija korona virusa, a postoji i pandemija zavisnosti", rekao je on.

Majka i sestra Hantera Bajdena poginule su u saobraćajnoj nesreći 1972. godine kada su on i njegov brat preživeli. U intervjuu je govorio o vezama između pretrpljene traume i zavisnosti od droge i alkohola.

Nakon što je njegov brat Bo umro od raka 2015. godine, Bajden je rekao da je "sišao u zaista mračno, mračno mesto".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track