OVO JE POČETAK DIVNOG PARTNERSTVA: Tviter otvara virtuelnu kancelariju u Gani, regrutuju tim
Foto: Profimedia

šire posao

OVO JE POČETAK DIVNOG PARTNERSTVA: Tviter otvara virtuelnu kancelariju u Gani, regrutuju tim

Planeta -

Tehnološki gigant Tviter otvoriće prvu kancelariju u Africi i već su dali oglas da traže 11 zaposlenih.

Tviter je poslednji u nizu tehnoloških kompanija poput Fejsbuka koji planira da otvori kancelariju na Crnom kontinentu. "Afrika će definisati budućnost", rekao je još 2019. osnivač Tvitera Džek Dorsi nakon što je posetio Nigeriju, Ganu, Etiopiju i Južnu Afriku.

"Tviter je sada prisutan na kontinentu", naveo je on u tvitu objavljenom noćas. Tviter je dao oglas da traži inženjere, marketing i komunikacione specijaliste.

"Danas, u skladu sa našom strategijom razvoja, zadovoljstvo nam je što možemo da objavimo da aktivno radimo na izgradnji tima u Gani", saopštila je kompanija.

Tviter je naveo da će novi članovi tima raditi od kuće, zbog pandemije koronavirusa, ali da će firma istraživati "mogućnost da uskoro otvori kancelariju u Gani".

Popularna društvena mreža je navela i da je podrška slobodi govora i onlajn slobodama učinila Ganu savršenim izborom za sedište kompanije, kao i činjenica da se sekretarijat Afričke kontinentalne oblasti slobodne trgovine nalazi u Akri, glavnom gradu Gane.

Predsednik Gane Nana Akufo-Ado naveo je u tvitu da će u njegovoj zemlji početi da posluje Tviter i dodao da je izbor Gane "odlična vest".

"Ovo je početak divnog partnerstva Tvitera i Gane i od suštinske je važnosti za razvoj izuzuetno važnog tehnološkog sektora Gane", naveo je on.

Fejsbuk ima nekoliko kancelarija u Africi, uključujući jednu u susednoj Nigeriji.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track