IMA NADE ZA AMERIKU: Bivšoj kuvarici se nekadašnji studenti odužili na srceparajući način! Sada može da uživa u penziji! VIDEO
Foto: Screesnshot YT/Advocate

bravo

IMA NADE ZA AMERIKU: Bivšoj kuvarici se nekadašnji studenti odužili na srceparajući način! Sada može da uživa u penziji! VIDEO

Planeta -

"Zapravo nam je bila poput mame", izjavio je Endru Fusijaoti (52), član bratstva Fidži koji je pohađao LSU u kasnim osamdesetim. "Ponašala se prema nama kao da smo bili njena lična deca. Ona je u svakom trenutku brinula o nama".

Više od 30 godina kasnije, on i drugi članovi bratstva su uzvratili uslugu.

3. aprila, neposredno pre njenog 74. rođendana, desetak članova Fidžija i njihovih domaćinstava šokirali su Džesi Hamiltonproslavom spolja u njenom stanu u Baton Rougeu i predstavili joj poklon od 51.765 dolara.

Gotovo 100 braće Fidži rešilo je da otplati hipoteku na kuću svojoj dobrotvorki. Hamiltonova je ostala bez reči.

"Nisam mogla da sanjam", izjavila je.

Nakon što je radila najmanje dva posla od svoje 14. godine, izjavila je, dugo je bila spremna za penziju.

"Nekada sam bila ćerka nadničara, tako da nismo imali mnogo toga", rekla je ona. "Jedno vreme sam radila 4 posla." Kao samohrana mama od troje dece, "bilo je prilika nakon što nisam imala šta da dam deci da jedu, izjavila je.

Hamiltonova je počela da radi u domu bratstva 1982. Ustajala bi svakog dana oko 4 sata ujutro da bi ušla u autobus do pet sati do kampusa. Pripremala je doručak, ručak i večeru za čak 100 braće odjednom.

Hamiltonova nije samo kuvala, izjavila je, "Takođe sam učinila pozitivnim da su svi ljudi jeli."

U bilo koje vreme kada su se rasporedi časova ili različite obaveze sukobljavali sa obrocima, "napravila bi jelo i ostavila ga za mene i gomilu kolega", izjavio je Fusijaoti.

"Voleo sam to da radim", rekla je Hamiltonova. "Voleli su moje kuvanje."

Uglavnom je spremala utešna jela: prženu piletinu, ružičasti pasulj i dimljenu kobasicu, kolač od šargarepe i breskve. Međutim, ono što je Hamiltonova volela višak hranjenja braće iz bratstva, rekla je, podržavalo ih je.

Od izazova u vezi do stresnog ispitivanja, "Nekad sam bila tu da bih razgovarala sa njima o pitanjima", izjavila je. "Ušli bi u kuhinju, sedeli na vrhu šanka i obavestili me o svojim problemima."

Džoni Džubert (51), član Fidžija koji je diplomirao LSU 1993. godine, seća se da je više puta to jednostavno radio.

"Ona je u svakom trenutku pitala kako su svi ostali i ni na koji način nije izjavila nešto o sebi", rekao je. "Od prvog dana imala je auru oko sebe koja je privlačila sve ljude k sebi. Ona se u svakom trenutku brinula o nama. "

Nakon što je Hamiltonova napustila kuću 1996. godine, nastavila je da radi niz poslova, kao spremačica na aerodromu Baton Rouge Metropolitan i kuvarica u rustikalnom članstvu. Od tada ona žonglira sa svim poslovima.

"Morao sam da uradim ono što je trebalo", izjavio je Hamilton.

Želela je da kupi kuću da joj nađe ime, a poslednji put je to učinila 2006. Da bi si priuštila dom, premda je uzela hipoteku na 30 godina, zaključujući da bi želela da radi niz poslova za ostatak njenog života da ga isplati.

Tokom godina Hamiltonova je ostao u kontaktu sa brojnom braćom iz bratstva, zajedno sa Džubertom, advokatom iz Baton Rougea, i Fusijaotijem, koji je vlasnik auto kuće.

Na početku pandemije, Fusijaoti se zvao Hamiltonovu da bi je ispitao. "Tada me je uputila da uprkos tome radi na dva posla", izjavio je. "Pitao sam je zašto, a ona ili on su izjavili da ne mogu da priušte penziju."

Odmah je odlučeno da joj pomogne.

Prvo je Fusijaoti kontaktirala Hamiltonovu decu kako bi precizno saznala kako se traži puno novca za otplatu njene hipoteke. Bilo je veće nego što je mislio: 45.000 dolara.

Otkrivajući Hamiltonovu vezu sa većinom braće Fidži, Fusijaoti je odlučio da započne prikupljanje sredstava. Uz pomoć Džuberta, kontaktirao je braću iz bratstva širom zemlje, tražeći donacije bilo koje količine za Hamiltonovu hipoteku.

Bilo je teško tražiti gotovinu od pojedinaca tokom pandemije, rekao je, međutim, "Nekad sam to nameravao da uradim, nije važno šta".

Fusijaoti i Džubert proveli su poslednjih nekoliko meseci prikupljanje sredstava i planiranje šoka, samo uoči njenog 74. rođendana. Oni su ih nazivali proslavom "Dana Džesi Hamilton".

Džesi Hamilton
Džesi Hamiltonfoto: Screesnshot YT/Advocate

Članovi bratstva bili su "toliko uzbuđeni" zbog toga, izjavio je Fusijaoti, uključujući da je tipični doprinos bio 560 američkih dolara i da je 91 brat doniro.

U sunčano subotnje popodne, mala grupa članova Fidžija i njihovih domaćinstava - od kojih je većina vakcinisana, zajedno sa svim odraslima - stajala je na prilazu Hamiltonovog stana, pripremljena za šok. Lokalne vesti bile su tu da iskoriste drugu.

Troje Hamiltonove dece vodilo ju je napolje dok je banda pevala "Potpuno srećan rođendan". Suze su joj odmah potekle niz lice.

"Nisam ih videla 30 godina", izjavila je Hamiltonova.

"Vi ste ta koju znam na ovom svetu koja bi mogla ušetati u tu užarenu kuhinju, radeći za minimalnu platu, sa osmehom na licu svakog dana tokom 14 godina ", izjavio je. "Upravo smo vam zahvalni na tome, jer vas volimo, poštujemo i svi znamo kroz šta ste prošli da biste došli kući i stavili obroke na svoj sto."

"Sve stvari u svom životu ste izveli ispravno", dodao je Fusijaoti.

Da bi Hamiltonovoj obelodanili nagradu, izveli su skeč "Hajde da se dogovorimo". Međutim, umesto da je odabrala samo jedan panel iza koga se krio poklon, bilo joj je dozvoljeno da izabere sva tri.

Iza primarnih vrata bila je personalizovana odeća i ručak po narudžbi, dok su preostala dva vrata imala velike čekove, jedan za 6.675 dolara koji je trebalo potrošiti na sebe, a drugi za 45.000 dolara za pokrivanje hipoteke.

"Da nisam sedla, pala bih", izjavila Njen dom je formalno u potpunosti isplaćen, a ona ili on imaju priliku da prekine da radi.

"Biću sigurna da trošim gotovinu kako treba", izjavila je Hamiltonova, uključujući i da se nada da će napokon krenuti na put čim bude zaštićena za putovanje.

Takođe planira da iskoristi novootvoreno slobodno vreme kako bi se tipično viđala sa bivšim studentima iz bratstva.

"Bili su to moja deca. Ipak jesu ”, izjavio je Hamilton.

Kurir.rs/universalpersonality

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track