Najnovije vesti

NOVI MEGA MILIJARDER: Brajan Armstrong, šef paltforme za trgovanje kriptovalutama ušao u klub SUPER BOGATAŠA sa 38 godina!
Foto: Profimedia / Bay Area News Group

vrtoglavi rast

NOVI MEGA MILIJARDER: Brajan Armstrong, šef paltforme za trgovanje kriptovalutama ušao u klub SUPER BOGATAŠA sa 38 godina!

Planeta

Svetskom klubu milijardera pridružio se još jedan član, Brajan Armstrong, glavni izvršni direktor platforme za trgovanje kriptovalutama Koinbejz (Coinbase).

Spektakularan ovonedeljni debi Konbejza na Nasdak berzi, na kojem je kompanija dostigla tržišnu vrednost od skoro 100 milijardi dolara, učinila je Armstonga instant mega-milijarderom, izveštava američka tv stanica CNN.

Njegovih približno 40 miliona akcija, koje poseduje u Konbejzu, postalo je vredno oko 16 milijardi dolara.

Platforma Koinbejz, koju je Armstrong osnovao 2012. godine, omogućava korisnicima da kupuju, prodaju i čuvaju kriptovalute, poput bitkoina i etereuma. Njegova kompanija je u poslednje vreme postala izuzetno popularna usled rasta interesovanja za kriptovalute, naročito za bitkoin, čija je vrednost rasla munjevitom brzinom tokom pandemije.

Prema podacima sa internet stranice Koinbejza, ova kripto berza ima više od 35 miliona korisnika u preko 100 zemalja, sa više od 25 milijardi dolara imovine na platformi i ukupnim prometom od 320 milijardi dolara. 

Ipak, Armstrong nema toliki publicitet u javnosti kao kompanija koju kontroliše. Ovaj 38-godišnjak je 2011. godine radio kao softverski inženjer u Airbnbu oko godinu dana, a pre toga je skoro 10 godina bio izvršni direktor i osnivač onlajn Univerziteta Tutor.

Magistrirao je računarstvo na Univerzitetu Rajs (Rice).

Armstrong je aktivan na društvenoj mreži Tviter, na kojoj ima oko 550.000 pratilaca.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Profimedia / Bay Area News Group

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...