RUSIJA ODGOVORILA AMERICI NA SANKCIJE Lavrov: Deset američkih diplomata moraće da napusti Moskvu! Zabranjen i rad stranih NVO
Foto: EPA / Khaled Elfiqi

Prvi korak

RUSIJA ODGOVORILA AMERICI NA SANKCIJE Lavrov: Deset američkih diplomata moraće da napusti Moskvu! Zabranjen i rad stranih NVO

Planeta -

Deset američkih diplomata moraće da napusti Rusiju kao odgovor na proterivanje ruskih diplomata iz Vašingtona, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, dodajući da Moskva razmatra druge mogućnosti sankcija ako se nastave neprijateljski koraci.

Lavrov je vest najavio na konferenciji za štampu dodajući da će Moskva zabraniti američkim fondovima i nevladinim organizacijama da se mešaju u ruske unutrašnje stvari.

Lavrov je dodao da će, s obzirom da SAD trenutno zapošljavaju 450 diplomatskih službenika u Rusiji i Rusije koje zapošljavaju 350 u SAD-u, „od Amerikanaca biti zatraženo da usklade broj zaposlenih u Rusiji sa brojem Rusa u Sjedinjenim Državama.

Lavrov je takođe rekao da Rusija ima priliku da nanese „bolne mere“ američkim preduzećima, ali da trenutno neće preduzeti mere.

Dan pre najave Lavrova, američki predsednik Džo Bajden potpisao je ukaz kojim je sankcionisao više od 30 ruskih pojedinaca i organizacija zbog navodnog mešanja u predsedničke izbore 2020. godine i zbog navodnog učešća u prošlogodišnjem slučaju sajber-špijunaže.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track