POČAST VIŠEDECENIJSKOJ LJUBAVI Kraljica je tokom sahrane u svojoj torbici nosila dva emotivna podsetnika na princa Filipa
Foto: printscreen RTS

proveli 73 godine u braku

POČAST VIŠEDECENIJSKOJ LJUBAVI Kraljica je tokom sahrane u svojoj torbici nosila dva emotivna podsetnika na princa Filipa

Planeta -

Kraljica Elizabeta je tokom sahrane svog supruga princa Filipa u torbici imala posebnu uspomenu na njihovu ljubav.

Izvor blizak palati otkrio je "Dejli mejlu" da je kraljica u torbici nosila njegove ručno izrađene maramice koje je inače nosio u odelu. Bele maramice bili su Filipov zaštitnik znak. Uz to, kraljica je navodno u torbici imala i malu fotografiju njih dvoje zajedno, snimljenu na Malti.

Malta je oduvek bila posebno mesto i za kraljicu i za Filipa. Kao mladenci živeli su tamo, na periferiji glavnog grada Valete, između 1949. i 1951. godine.

Princ Filip, Kraljica Elizabeta, Malta
foto: PA / PA Images / Profimedia

Kraljica je kasnije to razdoblje opisala kao jedno od najboljih u životu. Par se često vraćao, uključujući i za proslavu 60. godišnjice braka 2007. godine.

Još ličnih počasti voljenom suprugu

Kraljica je Filipu posvetila i rukom pisanu poruku koja se mogla videti na jednom vencu tokom sahrane. Pisanu poruku princu je ostavila i Megan Markl koja je sahranu pratila iz svog doma u Kaliforniji.

Kraljica je odabrala cveće za sahranu princa Filipa u dirljivoj počasti svom suprugu.

Njeno Veličanstvo odlučilo se za bele ljiljane i male bele ruže za venac na kovčegu vojvode od Edinburga pre nego što se oprostila od njega.

Kraljica je tokom sahrane u kapeli sv. Đorđa sedela sama, a prizor je rastužio mnoge. Moglo se videti i da su joj oči suzne.

Kurir.rs/Index.hr/The Sun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track