PRVI INTERVJU OTKAKO NIJE PREDSEDNIK Tramp: Ozbiljno razmišljam da se kandidujem 2024. godine! VIDEO
Foto: Profimedia

UPORAN

PRVI INTERVJU OTKAKO NIJE PREDSEDNIK Tramp: Ozbiljno razmišljam da se kandidujem 2024. godine! VIDEO

Planeta -

Veća mi je popularnost sada nego na dan uoči izbora, poručio milijarder u prvom obraćanju javnosti kao bivši predsednik SAD

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da ozbiljno razmišlja da se kandiduje za šefa države na izborima 2024. godine i žestoko napao svog naslednika u Beloj kući zbog politike prema imigrantima, rekavši kako Latinska Amerika šalje silovatelje u SAD.

U prvom televizijskom intervjuu od kada je napustio Belu kuću Tramp je Šonu Henitiju, voditelju Foks Njuza, rekao da definitivno planira da se vrati na mesto predsednika.

U kampanji za Kongres

- Vrlo ozbiljno razmišljam da se kandidujem na izborima 2024. godine. Više nego ozbiljno. Veća mi je popularnost sada nego na dan uoči izbora. Niko od predsednika nema podršku kao ja - rekao je Tramp i otkrio zbog čega nije spreman da zvanično proglasi kandidaturu i krene u kampanju:

- S legalne i pravne strane još ne želim da razgovaram o tome. Ponosan sam na to što sam pomagao ljudima. Smanjio sam porez, pojeftinili su lekovi, osnovao sam Svemirske snage i izgradio delove zida na granici s Meksikom. Tramp je potvrdio da će biti u kampanji Republikanske stranke na izborima za Kongres 2022. Istakao je da je on zaslužan za izgradnju 725 kilometara zida, od čega je većina rekonstruisana, dok je tokom njegove vladavine izgrađeno oko 160 kilometara nove barijere.

Razarajući efekat

- Moja politika prema imigrantima je funkcionisala. Bajdenova politika ima razarajući efekat. Oni nama šalju ubice, dilere droge, trgovce ljudima, silovatelje i stvarno loše ljude. Šalju nam zatvorenike. Samo u martu je na meksičko-američkoj granici zatvoreno 170.000 imigranata, najviše još od 2006. godine. Tramp je tokom vladavine ukinuo finansijsku pomoć za Gvatemalu, El Salvador i Honduras, kako bi ih ubedio da zaustave migraciju.

Kurir/A.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track