OSVETA IRANA ILI SLUČAJNOST? Ogromna eksplozija u izraelskoj fabrici oružja, iznad postrojenja oblak u obliku pečurke! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

tu se pravi arou 4

OSVETA IRANA ILI SLUČAJNOST? Ogromna eksplozija u izraelskoj fabrici oružja, iznad postrojenja oblak u obliku pečurke! VIDEO

Planeta -

Eksplozija se dogodila tokom rutinskog testiranja naprednog naoružanja u fabrici. Povređenih nema.

Snažna eksplozija odjeknula je danas tokom testiranja u fabrici oružja u centralnom Izraelu. Izveštaja o povređenima ili eventualnim žrtvama za sada nema.

Kako prenose izraelski mediji, eksplozija se dogodila tokom rutinskog testiranja u fabrici naprednog nauržanja Tomer. U fabrici se razvijaju raketni motori i više vrsta različitog naoružanja i projektila.

Lokalno stanovništvo je reklo da su čuli snažni prasak i da su videli oblak u obliku pečurke, a neki su ga čak i snimili.

Spekuliše se da su zvaničnici potcenili kolateralnu štetu testiranja, što je i dovelo do eksplozije. Iz fabrike je posle eksplozije saopšteno da je "ovo bio kontrolisani test, bez vanrednih okolnosti".

Fabrika Tomer nalazi se u Ramleu, u centralnom Izraelu i blizu je naseljenih oblasti. Fabrika proizvodi PVO projektile i municiju koju koriste izraelski odbrambeni sistemi. Oni su i tvorci izraelskog balističkog raketnog sistema Arou 4.

Istraga je u toku.

Iran je ranije najavio da će se osvetiti Izraelu za incident u njihovom nuklearnom postrojenju Natanc, nakon što je Mosad preuzeo odgovornost za sabotažu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track