Čelsi Klinton ode u političare

Iver ne pada daleko od klade

Čelsi Klinton ode u političare

Planeta -
Politička karijera Hilari Klinton, nakon odlaska Bila Klintona iz Bele kuće, promenila njenu percepciju politike

NJUJORK - Čelsi Klinton, ćerka bivšeg američkog predsednija Bila Klintona i aktuelne državne sekretarke Hilari Klinton, izjavila je da više ne isključuje mogućnost da se jednog dana bavi politikom, prenosi AFP. "Pre kampanje moje majke, moj odgovor bi bio ne, ali danas nisam više sigurna", kazala je 32-godišnja Čelsi u dugom intervjuu, objavljenom u magazinu "Vog" uz fotografije koje je slikao čuveni fotograf Mario Testino.

Čelsi Klinton, koja s mužem živi u Njujorku, kazala je da su joj ljudi to pitanje postavljali celog života. "Tokom kampanje mog oca za guvernera (Arkanzasa) 1984. pitali su me da li želim da postanem guverner kada porastem?. Ne, imala sam samo četiri godine", navodi ćerka bivšeg američkog predsednika koja upravo priprema doktorat iz međunarodnih odnosa, a od prošlog decembra radi kao novinar na televiziji En-Bi-Si (NBC).

Kazala je da je politička karijera njene majke, nakon odlaska Bila Klintona iz Bele kuće, promenila njenu percepciju politike. "Sada više nisam sigurna. Verujem da je za angažovanje u politici potrebno da ste osoba od integriteta", objasnila je ona, dodavši da bi, ukoliko bi u nekom trenutku poželela da se bavi politikom, morala da postavi sebi pitanje da li je njen cilj da izgradi zdraviji, pravedniji i bogatiji svet. Čelsi Klinton radi i za očevu fondaciju i predaje na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja