Sirijski avioni bombardovali pobunjenike u Azazu
Foto: Rojters

Sirijski avioni bombardovali pobunjenike u Azazu

Planeta -
Azaz se nalazi na oko 50 kilometara od grada Alepa u kojem su sirijske snage nedavno krenule u veliku vojnu ofanzivu protiv pobunjenika

AZAZ - Avioni sirijske vojske danas su u dva navrata bombardovali grad Azaz blizu granice s Turskom. Izveštač agencije Asošiejted pres javio je da je posle vazdušnih napada video najmanje osam mrtvih ljudi među kojima je jedna beba, kao i da ima mnogo ranjenih, većinom žena i dece.

Azaz se nalazi na oko 50 kilometara od grada Alepa u kojem su sirijske snage nedavno krenule u veliku vojnu ofanzivu protiv pobunjenika. Snage režima predsednika Bašara el-Asada se sve više oslanjaju na helikoptere i borbene avione u napadu na pobunjenike u okolini tog najvećeg sirijskog grada. Pobunjenici Azaz smatraju "oslobođenim" gradom pošto su potisli vojsku u više uličnih borbi prošlog meseca.

Najveća tamošnja pobunjenička grupa kontroliše zatvor i obližnji granični prelaz s Turskom. Danas su UN objavile izveštaj u kojem se snage Asadovog režima optužuju za ratne zločine prilikom ubistva više od 100 civila u selu Hula u maju. Takođe se navodi da obe strane u Siriji vode brutalan građanski rat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track