LICEMERJE LIBERALNIH MEDIJA U SAD: Trampu proveravali svaki zarez, za Bajdenove izjave nemaju vremena ni novca! VIDEO
Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS, Printscreen/Washington Post

vašington post

LICEMERJE LIBERALNIH MEDIJA U SAD: Trampu proveravali svaki zarez, za Bajdenove izjave nemaju vremena ni novca! VIDEO

Planeta -

Vašington post, koji je godinama opsesivno "proveravao činjenice" svake izjave bivšeg predsednika Donalda Trampa, ukida svoju predsedničku bazu podataka samo 100 dana posle mandata Džoa Bajdena, rekavši da je to previše posla.

Glavni rukovodilac Glen Kesler najavio je odluku u ponedjeljak kasno, donoseći frojdovski lapsus opisujući bazu podataka kao "Trampovu", a ne kao predsedničku, i tvrdi da joj je potrebno "oko 400 dodatnih 8-satnih dana tokom četiri godine mimo naših redovnih poslova ".

"Bajden je počeo relativno sporo, ali ko zna šta će se dogoditi. Nastavićemo da vršimo proveru činjenica, samo nećemo imati bazu podataka ", dodao je Kesler.

Ako argument koji se svodi na to da je "Tramp toliko lagao da smo sada preumorni da bismo pratili Bajdena iako mnogo manje laže" zvuči čudno, još je veći onaj koji je Kesler ponudio u Bajdenovom zapisu iz baze podataka u ponedeljak.

Bajdenova era je "ponudila povratak tipičnijem obrascu kada je reč o vrhovnom zapovedniku i njegovom odnosu sa činjenicama - onom koji odlikuje često okretanje i zamagljivanje ili preterivanje, uz povremene slučajeve", napisao je.

"Tipičnije za Bajdena, kada je izgovorio lažnu izjavu, bilo je neko suptilno razvlačenje istine", kaže Kesler, dok tvrdi da je Trampovo predsedništvo "preplavilo Amerikance gomilom lažnih i obmanjujućih tvrdnji".

Vaša objektivna štampa koja traži istinu i opsednuta je činjenicama, narode. "Demokratija umire u tami" i sve to.

Kesler ima dovoljno profesionalnog integriteta da primeti da Biden retko razgovara sa novinarima i drži se pripremljenih rečenica koje njegovo osoblje proverava kad to učini. Ni Bajden ne provodi mnogo vremena na društvenim mrežama, za razliku od svog "prethodnika opsednutog Tviter-om". Bez obzira da li ovo znači da Bajden manje laže jer ima manje mogućnosti za to, Kesleru zapravo ne pomaže da je održavanje predsedničke baze podataka za proveru činjenica previše radno intenzivno.

Pored toga, čini se da Kesler i njegov tim imaju više nego dovoljno vremena da "provere činjenice" tvrdnje senatora Tima Skota (R-Južna Karolina) o branju pamuka na jugu, svedočeći da je on bio na farmi u vlasništvu od njegove porodice - za razliku od plantaže robova? Slučajno se dogodilo da je GOP izabrao Skota, koji je Afroamerikanac, da bi u sredu Kongresu dostavio odgovor stranke na Bajdenov govor.

Odgovori na Keslerovu najavu predvidljivo su se rugali Postu zbog pristrasnosti i dvostrukih standarda. Ali grupa medija Zapadnog krila zapravo kasni. CNN je obznanio njihov različiti tretman prema Trampu i Bajdenu čak i pre izbora 2020. godine, i još u decembru otvoreno je priznao da neće posvetiti isto toliko vremena proveri činjenica Bajdena.

Studija o korporativnom medijskom izveštavanju koju je prošle nedelje objavio konzervativni NjuzBasters otkrila je da je Biden u prva tri meseca dobio 59 odsto pozitivne ocene štampe - a kada su ga kritikovali, često je to bio zbog toga što nije bio dovoljno "levičar" - u poređenju sa 89 odsto negativne pokrivenosti Trampatokom istog perioda 2017. godine.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track