NAJBIZARNIJI DETALJ IZ GEJTSOVOG ŽIVOTA: Žena mu dozvoljavala da svake godine vikend provodi SA BIVŠOM DEVOJKOM
Foto: EPA/PETER FOLEY, Youtube/TEDx Talks

to je bio dogovor i kada se oženio

NAJBIZARNIJI DETALJ IZ GEJTSOVOG ŽIVOTA: Žena mu dozvoljavala da svake godine vikend provodi SA BIVŠOM DEVOJKOM

Planeta -

Iako je oženio Melindu, milijarder Bil Gejts je svake godine provodio jedan dugi vikend u udobnoj kolibi na plaži u Severnoj Karolini sa svojom bivšom devojkom En Vinblad, prenose strani mediji.

Jednom godišnje zajedno uživaju u šetnjama na plaži, zmajarstvu i drugim aktivnostima, a dosta vremena provode pričajući o nauci, čitajući knjige i gledajući filmove.

Milijarder i osnivač Majkrosofta pobrinuo se da bizarni dogovor bude deo sporazuma kada se oženio Melindom Frenč 1994. godine, rekao je za magazin Time 1997. godine.

"Mogli smo da igramo video-igricu dok razgovaramo o biotehnologiji", rekao je Gejts o svom privatnom bekstvu sa tehnološkom štreberkom i bivšom devojkom En Vinblad.

Gejts je čak zatražio i Enino odobrenje pre nego što je zaprosio svoju ženu.

"Kada sam razmišljao da se oženim Melindom, pozvao sam En i pitao je za odobrenje", rekao je Gejts, dodavši da je Vinblad to podržala.

I Vinbladova se prisetila kako je "odobrila" njihov brak.

"Rekla sam da bi mu odgovarala jer je imala intelektualnu snagu", rekla je tada En.

Gejts, koji je sa Melindom u ponedeljak na Tviteru objavio da se razvode posle 27 godina braka, otkrio je da su on i njegova bivša devojka En počeli jednom godišnje da odlaze na put kada su počeli da se zabavljaju 1984. godine.

Melinda Gejts
Melinda Gejts foto: Szwarc Henri/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Upoznali su se na kompjuterskoj konferenciji.

Blizak par je nastavio da ide zajedno na put i nakon raskida 1987. godine, kada je Vinblad (70), koja je pet godina starija od Gejtsa, navodno bila spremna da se skrasi.

Na tim putovanjima su uživali u vožnji ili šetali plažom.

"Razmenjujemo misli o svetu i o nama", rekla je En za magazin.

U vreme intervjua Gejts je i dalje u svojoj kancelariji imao fotografiju sa bivšom devojkom i sa njihovog puta u Nemačku.

Među retkim fotografijama u njegovom radnom prostoru nalazila se i fotografija sa Melindom i drugarima sa puta u Indoneziju 1995. godine.

Gejts i Vinbladova započeli su romansu virtuelnim sastancima. Bili su u različitim gradovima, ali su u isto vreme išli da gledaju isti film, pa su posle telefonom razgovarali o njemu.

En Vinblad osnovala je svojevremeno, sa još nekoliko ljudi, softversku firmu, potom je prodala i udružila se sa penzionisanim igračem NBA Džono Hanterom sa kojim je pokrenula biznis. Rukovodila je brojnim kompanijama u Silicijumskoj dolini,a već 32 godine je u "Hamer Vinblad venttures partners".

Kurir.rs/News.com.au

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track