VOĐA HEZBOLAHA OMEKŠAO PREMA RIJADU: Razgovori Irana i Saudijske Arabije bi smirili tenzije i očvrsli OSOVINU OTPORA!
Foto: EPA / Andy Rain / Abedin Taherkenareh

Hasan Nasralah

VOĐA HEZBOLAHA OMEKŠAO PREMA RIJADU: Razgovori Irana i Saudijske Arabije bi smirili tenzije i očvrsli OSOVINU OTPORA!

Planeta -

Razgovori Irana i Saudijske Arabije bi mogli da "smire" regionalne tenzije, ocenio je danas Hasan Nasralah, vođa libanskog pokreta Hezbolah, velikog saveznika Teherana.

Nasralah je pomenuo susrete u Iraku dva regionalna rivala i nedavne izjave saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana koji je rekao da želi "dobre i posebne odnose sa Iranom".

"Mi podržavamo svaki dijalog u koji je uključen Iran na međunarodnom ili arapskom nivou. To bi doprinelo smirivanju regiona i ojačalo osovinu otpora" naspram Izraela, koji je neprijatelj Hezbolaha i Irana" rekao je Nasralah.

Hasan Nasralah
foto: EPA / AL-MANAR TV

"Osovina otpora" uključuje Iran i njegove saveznike angažovane protiv Izraela i američkog prisustva na Bliskom istoku. Oružani šiitski pokret Hezbolah obično daje neprijateljske izjave u vezi sunitske Saudijske Arabije koja Hezbolah smatra "terorističkom organizacijom".

Prema iračkom predsedniku Barhamu Salehu, Irak je bio domaćin razgovora Rijada i Teherana više nego jedanput. A drugi razgovori treba da slede, navode diplomatski izvori.

Nasralah je govorio povodom Dana Jerusalima, koji Teheran i njegovi saveznici obeležavaju svake godine, četvrtog petka meseca ramazana.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Andy Rain / Abedin Taherkenareh

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track