MELINDA JOŠ 2019. POKRENULA RAZVOD OD BILA: Čim je videla ove natpise u novinama, odmah je pozvala advokate!
Foto: EPA/Julien de Rosa, AP/New York State Sex Offender Registry

još jedna ličnost povezana sa epstajnom

MELINDA JOŠ 2019. POKRENULA RAZVOD OD BILA: Čim je videla ove natpise u novinama, odmah je pozvala advokate!

Planeta -

Iako su Bil i Melinda Gejts tek nedavno saopštili da se razvode, taj proces je pokrenut još pre dve godine, daleko od očiju javnosti, prenosi Volstrit žurnal.

Melinda Gejts je bila ta koja je angažovala advokate rekavši da je njihov brak "nepovratno slomljen", a prošle nedelje bračni par je javno saopštio da su predali papire za razvod.

U međuvremenu, sarađivala je sa advokatima iz nekoliko firmi.

Iako nije zvanično saopšten razlog razlaza, američki mediji se pozivaju na neimenovani izvor, blizak paru, koji navodi da je poznanstvo milijardera Bila Gejtsa sa Džefrijem Epstajnom, osuđivanim pedofilom, kumovala svemu.

Dokumenti pokazuju da su Gejtsovi, koji imaju troje dece, o imovini pregovarali tokom pandemije korone. Kako se navodi, gđa Gejts je sa savetnicima, u oktobru 2019. godine, imala nekoliko telefonskih poziva kada se u Njujork tajmsu pojavila priča da se Gejts sastajao sa Epstajnom nekoliko puta i da je jednom prilikom, ostao do kasno u noć u njegovom apartmanu na Menhetnu.

Tada je Gejtsova portparolka, Bridžit Arnold, rekla da su se njih dvojica susretali kako bi pričali o filantropiji.

"Bil Gejts žali što se sastajao sa Epstajnom i priznaje da je to bila greška", navela je.

Podsetimo, Džefri Epstajn je preminuo u avgustu 2019. godine u njujorškom zatvoru u kome je bio po optužbama za seksualno zlostavljanje, podvođenje devojčica i seks-trafiking.

Melinda Gejts, Bil Gejts
foto: EPA/PETER FOLEY

Melinda, inače veliki borac za prava žena i devojčica, rekla je mužu da joj Epstajn unosi nemir kada su se sastali sa njim 2013. godine. Iako je izrazila svoju zabrinutost, Gejts je nastavio da se viđa sa njim. Za sada, Gejtsovi se nisu izjašnjavali o razlozima razvoda.

Kako piše Volstrit žurnal, početkom 2020. godine, par je sve iznenadio kada se nisu pojavili na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, a nekoliko meseci kasnije, Gejts se povukao iz odbora korporacije Majkrosofta, a u to vreme, supružnici su već ušli u pregovore o podeli imovine.

Epstajn je navodno tvrdio da je poreski savetnik za Majkrosoft, navodi se u članku Njujork Tajmsa iz 2019. godine, iako je portparol kompanije kasnije opovrgao tu tvrdnju. Druga priča iste godine izveštava da je Bil počeo da se sastaje sa Epstajnom 2011. godine i to u više navrata. Epstajn je navodno razgovarao sa Bilom o projektima filantropije i pokušao je da uputi novi dobrotvorni fond Gejts fondaciji i menadžerima JPMorgan-a, navodi Tajms.

"Ako pitate Bila Gejtsa o Epstajnovom kriminalu, reći će: "Ozbiljno sam sumnjao u Epstajnov moralni karakter", anonimni saradnik rekao je za Dejli bist. Volstrit žurnal navodi da su se Gejts i Epstajn prvi put upoznali 2011. godine, nekoliko godina kasnije nakon što je Epstajn postigao nagodbu sa vlastima zbog navođenja maloletnica na prostituciju.

Epstajn, koji je, prema zvaničnom izveštaju, izvršio samoubistvo u zatvoru 2019. godine (iako ima i onih koji sumnjaju u to), bio je optužen za seksualnu trgovinu maloletnicama. U svoje vile na Menhetnu i u Palm Biču Epstajn je dovodio brojne maloletne devojke.

Nakon hapšenja ovog milijardera pronađene su stotine eksplicitnih fotografija sa maloletnim devojkama, a kako se klupko ovog slučaja odmotavalo, brojne poznate i uticajne ličnosti dovedene su u vezu sa piramidalnom pedofilskom šemom koju je Epstajn organizovao.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track