PRVA FOTOGRAFIJA JEDNOG OD NAPADAČA Umislio da je Bog, najavio masovno ubistvo: Došao sam u liku čoveka da bih se rešio svih vas!
Foto: Printscreen

pucnjava u rusiji

PRVA FOTOGRAFIJA JEDNOG OD NAPADAČA Umislio da je Bog, najavio masovno ubistvo: Došao sam u liku čoveka da bih se rešio svih vas!

Planeta -

Najmanje 9 učenika i 2 nastavnika ubijeni su pucnjavi u školi u Kazanju u Rusiji, nakon čega je jedan od dvojice napadača, 19-godišnji tinejdžer, uhapšen. Lokalni mediji prenose da je drugi napadač, koji je još neko vreme bio zabarikadiran u školi, ubijen.

Ruski portal iz.ru objavio je fotografiju uhapšenog tinejdžera, koji je, kako tvrde, nekada pohađao tu školu. Mediji navode da osumnjičeni nije imao veze sa nastavnicima i učenicima.

Ren TV navodi da je ime tinejdžera Ilnaz Galiaviev koji je tokom hapšenja rekao da je podmetnuo bombu u stanu u kome je bila njegova majka.

Это Ильназ Г., задержанный в казанской школе стрелок. По некоторым данным, молодой человек ранее учился в этом учреждении, и у него не сложились отношения с преподавателями и одноклассниками.

Posted by IZ.RU on Tuesday, May 11, 2021

Maturant 175. škole u ​​Kazanju, 19-godišnji Galiaviev objavio je svoje planove pre izvršenja masakra. Na svom profilu na Telegramu napisao je da će organizovati masovno ubistvo.

"Kao Bog želim da se svi prepoznaju kao moji robovi", napisao je Galiaviev.

Od čitalaca je zahtevao da i oni ubiju najmanje 10 ljudi, a zatim izvrše samoubistvo.

"Na svetu ne bi trebalo biti živih bića, ovo je greška svemira", nastavlja terorista.

Takođe je upozorio da i sam preduzima ispunjenje svoje "misije".

"Danas ću ubiti ogromnu količinu biomase ... Došao sam na ovaj svet u liku čoveka da bih se rešio svih vas", napisao je.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak hapšenja osumnjičenog tinejdžera na kojem se vidi kako ga policija drži prikovanog za zemlju sa lisicama na rukama.

U pucnjavi je ubijeno najmanje 11 ljudi, među kojima su nastavnica i đaci, a ima i povređenih.

Na licu mesta je više od 20 vozila Hitne pomoći, kao i vatrogasci koji evakuišu učenike.

Mediji prenose da su đaci u panici iskakali kroz prozore škole.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track