KO HOĆE U DRAKULIN ZAMAK MORA DA PRETRPI BOCKANJE: Jedinstvena strategija Rumuna da povećaju turističku posetu! VIDEO
Foto: Profimedia

Mudro

KO HOĆE U DRAKULIN ZAMAK MORA DA PRETRPI BOCKANJE: Jedinstvena strategija Rumuna da povećaju turističku posetu! VIDEO

Planeta -

Gotski zamak u Rumuniji - pravog imena Dvorac Bran - u maju je domaćin „vakcinalnog maratona“, gde svako ko se od petka do nedelje pojavi u srednjovekovnoj zgradi može biti vakcinisan fajzerom bez zakazivanja.

Oni koji se odluče da posete zamak istog dana dobiće i besplatan pristup zamku poznatom po srednjovekovnoj izložbi sprava za mučenje.

Branov zamak već je dugo bio hit obožavalaca čuvenog romana Brama Stokera Drakula, za koga se navodi da je autoru poslužio kao inspiracija.

Međutim, Bram Stoker zapravo nikada nije posetio Rumuniju - umesto toga, zamak je u svojoj knjizi zasnovao na opisu zamka Bran koji mu je bio dostupan u to vreme.

Ipak, s obzirom da je stvarna zgrada jedina koja zaista odgovara romanu, širom sveta je postala poznata kao Drakulin zamak. (Lik samog Drakule takođe se često meša sa Vladom Tepešom - poznatijim kao Vlad nabijač).

Prema statistikama Rojtersa, Rumunija trenutno prijavljuje dnevni prosek od 1.199 novih infekcija - mada se one trenutno smanjuju. Do sada je zemlja administrirala približno 5,8 miliona doza vakcina Covid-19.

Kurir.rs/Miror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track