NJEGOVO MENTALNO I FIZIČKO STANJE JE UPITNO: Više od 120 penzionisanih generala i admirala dovelo u pitanje Bajdenov integritet
Foto: Youtube/the Hill

teška situacija u sad

NJEGOVO MENTALNO I FIZIČKO STANJE JE UPITNO: Više od 120 penzionisanih generala i admirala dovelo u pitanje Bajdenov integritet

Planeta -

Više od 120 penzionisanih vojnih zvaničnika dovelo je u pitanje legitimitet predsedničkih izbora u SAD kao i mentalne sposobnosti predsednika Džoa Bajdena.

U pismu u kome se ponavljaju tvrdnje Donalda Trampa da su prošlogodišnji izbori na kojima je izgubio bili pokradeni, se navodi i da je bez fer i iskrenih izbora koji odražavaju volju građana, Amerika izgubljena.

Grupa penzionisanih generala i admirala koja sebe naziva "Oficiri zastave za Ameriku" pozvala je FBI i Vrhovni sud da ne ignorše izborne neregularnosti kao što su uradili 2020.

Potpisnici pisma doveli su u sumnju Bajdenove mentalne sposobnosti.

"Mentalno i fizičko stanje glavnokomandujućeg se ne sme ignorisati. On mora da bude u stanju da u svakom trenutku brzo donosi odluke koje će biti odgovarajuće za nacionalnu bezbednost", naveli su potpisnici pisma.

Oni su dodali da nedavne istrage predsedavajuće Predstavničkog doma američkog kontgresa o procedurama za dobijanje nuklearnih ključeva "šalju zabrinjavajući signal protivnicima i dovode u pitanje komandujući poredak".

Jedan od potpisnika pisma, general major Džo Orbakl koji je služio u Vijetnamu i kasnije komandovao Komandom industrijskih operacija rekao je Politiku da se penzionisani oficiri ne mešaju u politiku ali da je situacija u zemlji danas takva da su bili prinuđeni na to.

Kurir.rs/K.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track