AMAZON SE ŠIRI: Trgovinski gigant kupuje filmski studio MGM za 9 milijardi dolara?
Foto: Shutterstock/monticello, Shutterstock/, Shutterstock/Sundry Photography

džejms bond na amazonu

AMAZON SE ŠIRI: Trgovinski gigant kupuje filmski studio MGM za 9 milijardi dolara?

Planeta -

Američka kompanija za e-trgovinu Amazon je u pregovorima o kupovini filmskog studija MGM za oko 9 milijardi dolara.

Tehnološki div je navodno vodi pregovore o ovom preuzimanju već "nekoliko nedelja", rekli su redakciji njujorškog časopisa Varajeti izvori iz filmske industrije.

Vrednost potencijalnog sporazuma bi, prema njhovim rečima, mogla da se kreće u rasponu između sedam i 10 milijardi dolara, prenosi Biznis insajder.

Prema pisanju Varajetija, "posao će organizovati Majk Hopkins, viši potpredsednik Amazon Studija i Prajm Videa, direktno sa predsednikom odbora MGM-a Kevinom Ulrihom, čiji je investicioni fond Ankoridž Kepital glavni akcionar MGM-a".

Eventualna prodaja MGM-a Amazonu mogla bi da bude znak da tehnološka kompanija kreće u širenje svoje Amazon Prajm striming ponude koja bi obuhvatila širok spektar sadržaja MGM-a, uključujući franšize DŽejms Bond, Hobit i Pink Panter.

Striming servis Amazona je prošlog meseca premašio 200 miliona Prajm korisnika širom sveta, od kojih je 175 miliona u poslednjih godinu dana strimovalo sadržaje Prajm Videa, prema rečima glavnog izvršnog direktora Amazona DŽefa Bezosa.

MGM Holdings razmišlja o potencijalnoj prodaji od decembra prošle godine, navodi Varajeti i dodaje da je u to vreme kompanija imala tržišnu vrednost od 5,5 milijardi dolara.

U trci za kupovinu MGM-a su takođe i ViakomCBS i Soni Pikčers Entertejnment.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track