KRVAVO JEZERO, JEZIVA FIGURA, FANTOMSKE ZGRADE I MISTERIOZNI SIMBOLI: Najbizarnije slike sa Google Eartha FOTO
Foto: Google Earth

ISTINA JE U OKU POSMATRAČA

KRVAVO JEZERO, JEZIVA FIGURA, FANTOMSKE ZGRADE I MISTERIOZNI SIMBOLI: Najbizarnije slike sa Google Eartha FOTO

Planeta -

Dok se mnogi pitaju zašto je Gaza, jedno od najgušće naseljenih mesta na svetu, mutna na Gugl mapi (Google Maps) i zašto se veliki deo Izraela i palestinskih teritorija na Google Earthu prikazuju kao satelitske slike niske rezolucije, iako su dostupni snimci mnogo boljeg kvaliteta, mediji su sastavili listu najjezivijih slika sa Gugl zemlje, od krvavog jezera do strašne figure.

Od mesta ubistva, preko jezivih figura do krvavog jezera, ovo su neke od najjezivijih satelitskih slika Gugl zemlje po izboru tabloida San.

Fantomske zgrade

Koliko ove sedmice, jedna korisnica Tvitera pronašla je "fantomsku zgradu" kako lebdi iznad Mančestera.

"Šta su je***e ove čudne fantomske zgrade na Gugl mapi. Samo se lepe jedna na drugu. Ne postoje", navela je korisnica Kimberli.

Nije ubistvo

Holandija, jezero
foto: Google Earth

Slika postavljena na Reditu podstakla istragu da li je u pitanju ubistvo pošto su korisnici društvenih mreža videli trag krvi u parku u gradu Almere u Holandiji. Ispostavilo se da je "krvavi trag" zapravo pas.

Vlasnica psa Žaklina rekla je kasnije listu San da je otišla na plivanje i da je u vodu uskočio i njen ljubimac koji je iza sebe ostavio mokri trag. Iz daljine, trag je delovao kao kapljice krvi.

Krvavo jezero

Sadr, jezero
foto: Google Earth

Jezero pored iračkog grada Sadr, uzbudilo je društvene mreže kada su se njegove fotografije pojavile na netu 2007. Iako niko sa sigurnošću ne može da kaže šta je uzrok krvavo crvene boje jezera, Lajv Sajens je preneo da bi krivac mogla da bude obližnja klanica. Drugi, pak, smatraju da je reč o zagađenju ili kanalizaciji.

Jeziva skulptura

Škotska, skulptura
foto: Google Earth

Skulpturu je osmislio škotski gangster Džimi Bojl dok je služio zatvorsku kaznu za ubistvo. Dok je bio iza rešetaka, Bojl je otkrio skriveni umetnički talenat i osmislio je figuru u obliku bebe, koja je položena na proplanak kod Edinburga.

30 metara duga statua Gulivera Nežnog Džina kreirana je dok je Bojl služio kaznu u zloglasnom Bralini zatvoru u Glazgovu.

Projektil

projektil
foto: Google Earth

Predmet nalik projektilu uhvaćen je na Gugl ertu kako leti iznad jute 2006. godine. Mnogi veruju da je reč o probi Tomahavk projektila, dok ima i onih koji misle da je u pitanju putnički avion tamnih krila koja su se stopila sa zemljom ispod.

Sajentološki bunker

Sajentologija, bunker
foto: Google Earth

Čudni simboli blizu Mesa Huerfanita u Nju Meksiku za mnoge su delo vanzemaljaca. Zapravo je reč o oznakama da je u blizini bunker koji je podigla Sajentološka crkva i koji sadrži ogromnu prostoriju uklesanu u planinu, preneo je 2005. Vašington post.

Bunker je sagrađen kako bi se u njemu čuvali radovi L Rona Habarda koji je osnovao crkvu 1950ih. Vašington post navodi da, pozivajući se na izjave bivših sajentologa, da su oznake zapravo obaveštenje lojalnim sledbenicima iz budućnosti i drugih mesta u svemiru da se tu kriju Habardova pisanja i radovi.

Pomorska tragedija

Kosta Konkordija, Italija
foto: Google Earth

Brod Kosta Konkordija prevrnuo se i potonuo u blizili obale Italije u januaru 2012. godine i tom prilikom su stradale 32 osobe. Na Guglovim satelitskim snimcima vidi se olupina luksuznog broda koji je mesecima ležao nasukan na boku.

Kapetan broda, koji je prevozio 4252 putnika, osuđen je za ubistvo i dobio je 16 godina zatvora jer je odlagao evakuaciju broda.

Kurir.rs/K.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja