SILOVATELJ MENJA DALAJ LAMU: Jednog od potencijalnih naslednika tibetanskog duhovnog vođe opatica optužila za silovanje
Foto: Philip Game / Alamy / Alamy / Profimedia

bruka

SILOVATELJ MENJA DALAJ LAMU: Jednog od potencijalnih naslednika tibetanskog duhovnog vođe opatica optužila za silovanje

Planeta -

Potencijalni naslednik Dalaj Lame suočen je sa tužbom za alimentaciju. Prema britanskom Tajmsu, kanadski sud presudio je u korist bivše monahinje koja ga je tužila i tražila da plati izdržavanje njihovog zajedničkog deteta.

Viki Hui Din Han sada živi u Britanskoj Kolumbiji i tvrdi da je zatrudnela sa Karmap-lamom, jednom od najsvetijih figura tibetanskog budizma, nakon što ju je silovao u manastiru u Njujorku 2017. godine. Događaj se pretvorio u neku vrstu braka jer su njih dvoje nastavili bliski kontakt putem interneta, a Karmapa joj je navodno poslao 700.000 dolara pre nego što su izgubili kontakt 2019. godine.

Između ostalog, poslao joj je 400.000 dolara za kuću i 20.000 za prsten i rekao joj u njihovoj prepisci da je njegova večita dužnost da izdržava nju i ćerku, tvrdi tužilac.

Bivša časna sestra ga tuži, a sud je do sada presudio da ona ima pravo na to, iako će, kažu pravni stručnjaci, biti teško dokazati da su bile u neformalnom braku.

Potencijalni naslednik Dalaj Lame, Ogien Trinlei Dorje, milionima sledbenika je poznatiji kao Njegova svetost, 17. Gialvang Karmapa. Jedan je od dvojice kandidata za tu poziciju i ima trideset godina. Negira da je imao aferu sa tužiteljkom, ali priznaje da joj je poslao novac za dete.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track