BEZOS KAO DA NE ŽIVI NA OVOJ PLANETI: Ugnjetavani radnici Amazona ne mogu da odu u toalet, a on im nudi kiosk mentalnog zdravlja?
Foto: Printscreen/Twitter

amazen

BEZOS KAO DA NE ŽIVI NA OVOJ PLANETI: Ugnjetavani radnici Amazona ne mogu da odu u toalet, a on im nudi kiosk mentalnog zdravlja?

Planeta -

AmaZen, kiosk "mentalnog zdravlja" našao se na udaru kritika posle izveštaja o problematičnim radnim uslovima u kompaniji i štrajkovima radnika Amazona po celom svetu.

Amazon je "zapalio" društvene mreže noćas snimkom svog AmaZena, male, zatvorene kabine postavljene u jednom skladištu gde radnici mogu da odu i "fokusiraju se na svoje mentalno zdravlje".

Interaktivni kiosk u kome radnici mogu da gledaju snimke o "mentalnom zdravlju" i "praksama samosvesti", zgranuo je mnoge naročito posle sve češćih izveštaja o nehumanim uslovima rada u kompaniji najbogatijeg čoveka na svetu Džefa Bezosa, gde radnici nemaju pauzu za toalet, provode cele smene na nogama, često rade noću...

"Mislim da su normalne plate i uslovi rada bolja ideja od mobilnog kioska očaja", navela je autorka Talia Levin.

Drugi su primetili da bi Amazonu bilo bolje da je uložio novac u izgradnju toaleta, jer se zaposleni u skladištima i kuriri često žale da nemaju pauze za toalet zbog čega moraju da uriniraju u flaše, nego u kutiju koja ničemu ne služi.

Onlajn robna kuća Amazon je zaradio milione tokom pandemije koronavirusa ali su plate zaposlenih ostale iste.

Uprkos pretnjama i pritiscima, radnici Amazona iz celog sveta su počeli da se organizuju u sindikate i štrajkuju tražeći bolje plate i uslove rada. Amazon se tim povodom nije oglašavao.

Kurir.rs/K.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track