DUBOKO PRODRLA U PRIČU: Izveštavala uživo iz svingerskog kluba pa im se pridružila u akciji, njena urednica zadovoljna zalaganjem
Foto: Profimedia

ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO

DUBOKO PRODRLA U PRIČU: Izveštavala uživo iz svingerskog kluba pa im se pridružila u akciji, njena urednica zadovoljna zalaganjem

Planeta -

Danska novinarka koja je za radio stanicu RADIO4 iz svingerskog kluba veštavala o ukidanju epidemioloških mera uživo se uključila u "akciju".

Luiza Fišer je za svoju radio stanicu izveštavala o ponovnom otvaranju kluba nedaleko od Kopenhagena nakon ublažavanja preventivnih mera.

U izveštaju emitovanom ranije ove sedmice čuje se Fišer kako intervjuiše ljude u svingerskom klubu, a zatim im se i sama pridružuje u njihovim seksualnim igricama.

Slušaoci su mogli da čuju eksplicitne zvuke njihovog polnog odnosa ali i novinarku kako postavlja pitanja svomu seksualnom partneru.

"Svingerska scena prilično je tajnovita", rekla je Fišer lokalnom listu Jiland Posten i dodala da je želela da stekne poverenje ljudi sa kojima je razgovarla.

Direktorka programa Tina Kragelund pohvalila je njen pristup novinarskom zadatku.

"Mislim da je sasvim u redu kad naši novinari eksperimentišu baveći se novinarstvom na drugačiji način", rekla je Kragelund za danski list.

Uprava radio stanice prethodno je svojoj istraživačkoj novinarki dala zeleno svetlo za seks u svingerskom klubu, naravno, ako to sama bude želela.

Kragelund je švedskoj televiziji SVT rekla da njena radio stanica nema nikakvih rezervi prema nečem tako univerzalnom kao što je seks. Dodala je da su njeni novinari često i u ostale izveštaje unosili vlastita iskustva.

"Na ovaj smo način smo uspeli da prodremo dublje u čitavu priču nego u slučaju da smo bili puki promatrači", rekla je SVT-u.

Novinarka je rekla da su joj neke kolege rekla da je prešla granicu ali i da je velika većina povratnih informacija koje je stanica dobila bila pozitivna.

Kurir.rs/Hina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja