Najnovije vesti

KO JE ČOVEK KOJI JE OŠAMARIO MAKRONA: Voli da se oblači kao srednjovekovni vitez, čita Majn Kampf i mange i živi sa mamom FOTO
Foto: Printscreen Telegram

marginalac

KO JE ČOVEK KOJI JE OŠAMARIO MAKRONA: Voli da se oblači kao srednjovekovni vitez, čita Majn Kampf i mange i živi sa mamom FOTO

Planeta
07:13h

Muškarac koji je ošamario francuskog predsednika Emanuela Makrona je 28-godišnji ljubitelj kospleja koji voli da se kostimira u viteza, čita "Moju borbu" Adolfa Hitlera i živi sa majkom, saopštila je policija.

Dugokosog Damijena Tarela telohranitelji su oborili na zemlju kada je ošamario Makrona uzvikujući "Dole Makronija", što je stari rojalistički bojni poklič.

Incident koji je izazvao veliku pažnju medija, zasenio je početak Makronovog "Tur d Fransa" zamišljenog tako da se predsednik upozna sa problemima i stavovima svog naroda i koji je naišao na žestoke kritike širom političkog spektra Francuske.

Policija je pretresla Tarelov dom gde su pronašli oružje, sovjetsku zastavu, primerak Hitlrovog manifesta, romane fantastike, japanske stripove i ratne igrice.

Odmah po incidentu, policijski izvori su Tarela nazvali "anarhistom" ali detektivi koji rade na slučaju smatraju da je on "ideološka papazjanija", preneli su lokalni mediji pozivajući se na izvore bliske istrazi. Čovek koji je "pomalo izgubljen, pomalo čudak i pomalo gejmer".

Tarelov Instagram pun je fotografija njega u viteškom oklopu kako vitla mačem, pozira na balama sena i nosi japanski šlem za kendo. Tarel je vodio lokalni klub ljubitelja evropskih borilačkih veština.

Izvor je listu Parizijen rekao da Tarel živi u "paralelnom svetu kospleja, simulacija i srednjevekovnih borbi".

Tarel je zatvoren sa kolegom Arturom C. koji je optužen da je vikao uvrede Makronu.

Lokalni mediji prenose da su obojica momaka marginalni članovi društva bez posla i prijatelja. Tarel je pratio i levičarske i desničarske JuTjub kanale, kao i emisije o mangama i istorijskim bitkama.

Njih dvojica optuženi su za "napad na javnu ličnost" i, ako budu osuđeni, mogli bi da dobiju do tri godine zatvora i novčanu kaznu od 45.000 evra.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja