KUD SE DEDE INTERNET: Jedna osoba odgovorna za pad mreže u SAD, evo kako se to desilo! VIDEO
Foto: Shutterstock

drama

KUD SE DEDE INTERNET: Jedna osoba odgovorna za pad mreže u SAD, evo kako se to desilo! VIDEO

Planeta -

Jedna osoba izazvala je globalni prekid rada interneta koji je u utorak ujutro, na sat vremena, između ostalog oborio Amazon, Jutjub i Reddit.

Brzo, mreža za isporuku sadržaja sa sedištem u San Francisku, upravlja serverima širom sveta koji čuvaju podatke i slike kako bi se veb stranice brže učitale za korisnike.

U utorak ujutro, softverska greška je isključila mrežu, gaseći sajtove poput Njujork Tajmsa, Spotifaj, CNN i britanske vlade na oko sat vremena. U blogu u sredu, Fastli je rekao da je jedna osoba pokrenula grešku.

„Iskusili smo globalni prekid rada zbog neotkrivene softverske greške koja se pojavila 8. juna kada je pokrenuta važećom promenom konfiguracije klijenta“, napisao je Nik Rokvel, viši potpredsednik za inženjering i infrastrukturu u Fastli-u.

Rokvel nije imenovao odgovornu osobu ili kompaniju, ali rekao je da je Fastli-u „zaista žao zbog uticaja na naše kupce i sve koji se na njih oslanjaju“.

12. maja, kompanija je započela ažuriranje softvera koja sadrži nenamjernu grešku koju je mogla pokrenuti samo određena promjena konfiguracije kupca, rekao je Rokvel.

„Iako su postojali specifični uslovi koji su pokrenuli ovaj prekid, trebali smo to predvidjeti“, napisao je.

Brzo je obnovio 95 odsto svoje mreže u roku od 49 minuta nakon prekida, rekao je Rokvel. Kompanija takođe kaže da je instalirala trajnu popravku osnovne greške.

Kurir.rs/bellinghamherald

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track