POSKOK U NEMAČKOJ Bosanac ne znajući prešao 1000 kilometara i četiri granice sa zmijom ispod haube
Foto: Profimedia

nesvakidašnji događaj

POSKOK U NEMAČKOJ Bosanac ne znajući prešao 1000 kilometara i četiri granice sa zmijom ispod haube

Planeta -

Muškarac iz Živinica, koji već nekoliko godina živi u Nemačkoj, pre nekoliko dana je ispod haube svog automobila ni ne znajući prevezao zmiju iz Bosne u Nemačku.

Njegov rođak iz Živinica javio se redakciji Dnevnog avaza i prepričao im ovaj nesvakidašnji događaj.

"On već nekoliko godina živi u Minhenu, ali bio je u posetu rodnom selu Kuljan u okolini Živinica. Kad se vratio kući u Minhen, imao je šta da vidi! Ispod haube mu se nalazio poskok kojeg je ne znajući vozio od Živinica sve do Minhena", ispričao je rođak.

Muškarac iz Živinica tako je prešao oko 1000 kilometara i četiri državne granice vozeći zmiju ispod haube.

"Kad je otkrio zmiju, uznemirio se, zvao je policiju i vatrogasce. Policiji je bilo zanimljivo jer dosad nikad nisu videli ovu vrstu zmije. Dosta ljudi se okupilo, svi su gledali. Ni vatrogasci je nisu mogli izvaditi sve dok nije pozvan neki posebni gradski toksikolog koji je čitavu unutrašnjost auta posuo otrovom i rekao da će za tri sata zmija umreti. Tako je valjda i bilo", ispričao je rođak.

Nemci su, kaže, rekli da je to nezapamćen slučaj kod njih jer ovih zmija tamo nema.

S obzirom je u Bosni bio krajem maja i početkom juna, a vreme je tad bilo promenjivo, najverovatnije se prilikom povratka sa neke lokacije zmija neopaženo podvukla pod automobil i tako stigla do Nemačke, rekao je rođak.

Kurir.rs/Dnevni avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track