NOVI TVITER? Bivši Trampov savetnik pokrenuo novu društvenu mrežu, stari gazda još uvek nema nalog
Foto: Profimedia / Niall Carson

nepristrasna platforma

NOVI TVITER? Bivši Trampov savetnik pokrenuo novu društvenu mrežu, stari gazda još uvek nema nalog

Planeta -

Džejson Miler, bivši savetnik Donalda Trampa pokrenuo je društvenu platformu GETTR.

Miler, bivši viši savetnik bivšeg američkog predsednika pokrenuo je GETTR koji liči na Tviter sa koga je Tramp doživotno izbačen. GETTR se na Guglu i Epl storu reklamira kao "nepristana društvena mreža za ljude širom sveta".

Miler je, navodi Rojters, mesecima najavljivao pokretanje nove društvene mreže nakon što je bivši predsednik blokiran na brojnim platformama zbog podstrekivanja pristalica da napadnu Kapitol u januaru.

Interesantno je da Tramp, bar za sada, nema nalog na GETTR-u.

Miler je u razgovoru za Foks Nnjuz rekao da se nada da će se Tramp pridružiti platformi, ali je dodao i da bivši predsednik razmatra brojne mogućnosti. Rekao je i da Tramp ne finansira njegovu društvenu mrežu.

Bivšem američkom predsedniku trajno je zabranjen pristup Tviteru. Na Fejsbuku je suspendovan do 2023. godine, najranije. JuTjub ga je blokirao sve dok se, kako su naveli, ne utvrdi da se smanjio rizik od podsticanja nasilja.

Tramp, koji je nedavno ugasio blog na svojoj internet stranici, se prošlog vikenda, uoči svog skupa u Ohaju, pridružio se video platformi Rambl.

Kurir.rs/Hina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track