SPEKTAKULARNA PLJAČKA Devojka ukrala 8 miliona evra, njeni prijatelji šokirani: Nismo znali da je toliko bistra
Foto: Profimedia

filmska priča

SPEKTAKULARNA PLJAČKA Devojka ukrala 8 miliona evra, njeni prijatelji šokirani: Nismo znali da je toliko bistra

Planeta -

Nemačka policija još uvek traži Jasmin Gundogan (28) iz Bremena koja je 21. maja iz kompanije za bezbedan prevoz novca u kojoj je radila ukrala 8 miliona evra.

Policija je nedavno objavila njenu fotografiju i nemački mediji od tada ne prestaju da istražuju život misteriozne kradljivice. Neke detalje o njenom životu otkrio je i jedan njen školski prijatelj koji je za Bild rekao da je još kao dete Jasmin želela da bude bogata i lepa.

Da li ju je taj njen san učinio pljačkašicom? Moguće.

"Svi smo mislili da nije toliko bistra", rekao je njen školski drugar. Izgleda, piše sajt Fenix, da je Jasmin bila dovoljno bistra da izvede jednu od najspektakularnijih pljački u Nemačkoj.

Bild piše kako je Jasmin navodno otac pronašao posao u firmi za prevoz novca.

Istražitelji se sada oslanjaju na informacije koje bi im mogli dati stanovnici četvrti u kojoj je Jasmin živela sa majkom i sestrom. Policija traga i za eventualnim saučesnicima u pljački.

Gundogan je u kompaniji bila odgovorna za pakovanje i prevoz novca. U petak, 21. maja ukrala je kontejner sa nekoliko vreća napunjenih novcem, a zatim otvorila bolovanje.

Nestanak novca otkriven je tek četiri dana kasnije. Prema prethodnim istragama, kontejner s brojem 06414 ubačen je u crni mercedes sa ukradenim registarskim oznakama.

Automobil je unajmljen 19. maja u berlinskoj gradskoj četvrti Spandau i potom vraćen u dvorište firme koja ga je iznajmila.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track