BILA JE ČLANICA ZLOGLASNOG KLANA? Novi detalji o lepotici koja je ukrala 8 miliona evra
Foto: Profimedia

i dalje se traga za lepom turkinjom jasemin

BILA JE ČLANICA ZLOGLASNOG KLANA? Novi detalji o lepotici koja je ukrala 8 miliona evra

Planeta -

Više od mesec dana traje potraga za lepoticom iz Bremena, za koju se sumnja da je ukrala osam miliona evra iz firme za transport novca.

Dok je istraga u početku bila usmerena na njenu porodicu i poznanike, policija je zbog sumnje da je lepa Turkinja imala saučesnike, odlučila da detaljno istraži zloglasni klan za koji sumnjaju da joj je pružao podršku tokom organizacije i izvršenja pljačke.

Tragovi, ali i izjave prijatelja doveli su policiju do zloglasnog klana koji se okuplja u blizini šiša-bara u kom je Jasemina nekada radila. Ona je prema rečima njenih prijatelja, bila u vezi sa jednim od pripadnika bande, kog je upoznala dok je radila u šiša-baru "Okean 27" u blizini železničke stanice u Bremenu.

Vlasnik pomenutog bara je, prema pisanju nemačkih medija, poznata kriminalna porodica, koja i stoji iza ovog klana. Jasemin je navodno bila bliska sa članovima porodice, pa je čak u njihovom baru više puta organizovala privatne žurke kojima je prisustvovao i njen rođeni brat.

Policija sumnja da je i Jasemin bila deo ove grupe i da su je u svoje poslove uvukli kada je kao konobarica počela da radi kod njih.

Mediji spekulišu da je Jasemin upravo u ovom baru sa članovima grupe planirala pljačku. Mnogi smatraju da oni stoje iza cele pljačke, budući da je Jasemina teško sama mogla da iznajmi vozilo koje je korišćeno prilikom prevare.

Iz firme koja se bavi iznajmljivanjem vozila rečeno je da je vozilo marke Mercedes, iznamljeno 19. maja i da je tokom vikenda vraćeno u dvorište te firme. Oni su najverovatnije i isplanirali celu akciju, a ona je bila zadužena da njihov podmukli plan sprovede u delo.

Na transportno vozilo, grupa je prema rečima policije, stavila lažne tablice koje su prethodno ukradene sa drugog vozila.

Upravo ovaj detalj naveo je policiju da posumnjaju na ovaj klan, budući da je ovakav način izvršenja krivičnog dela, njihov karakterističan potpis.

Podsetimo, Jasemin Gundogan, koja je u firmi bila odgovorna za pakovanje i sigurni prevoz novca, 21. maja ukrala je kontejner s nekoliko vreća napunjenih novcem, a zatim otvorila bolovanje.

Juče se oglasio i njen otac koji je u očajnom stanju budući da on godinama radi kao vozač za tu firmu, u koju je nedavno zapolio i svoju kćerku.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track