RUSKI LOVCI PRESRELI AMERIČKI POSEJDON: Nova napetost na nebu iznad Crnog mora! Ovako su SU-30 ispratili američki P-8! VIDEO
Foto: YouTube prtscr / RT

incident

RUSKI LOVCI PRESRELI AMERIČKI POSEJDON: Nova napetost na nebu iznad Crnog mora! Ovako su SU-30 ispratili američki P-8! VIDEO

Planeta -

Ruski lovci Su-30 presreli su američki pomorski patrolni avion Boing P-8 Posejdon u utorak uveče iznad Crnog mora, potvrdio je danas ruski Nacionalni kontrolni centar za odbranu.

"Radarske stanice otkrile su vazdušnu metu koja se približavala ruskoj državnoj granici, a lovci Su-30 mornaričke avijacije i vazdušno-odbrambene snage za brzo reagovanje Crnomorske flote brzo su identifikovale cilj", naveo je Nacionalni kontrolni centar za odbranu, prenosi TASS.

presretanje, Posejdon P-8A, Crno more
foto: YouTube prtscr / RT

Prema saopštenju vojske, posade ruskih lovaca identifikovale su vazdušnu metu kao letelicu Boing P-8 Posejdon i presrele je iznad Crnog mora, a avionu koji je u sastavu SAD snaga, nije bilo dozvoljeno da povredi rusku državnu granicu.

Boing P-8 Posejdon je višenamenski mornarički patrolni avion velikog doleta namenjen za protivbrodsku i protivpodmorničku borbu, uništavanje ciljeva na zemlji i u priobalju kao i za elektronsko izviđanje i ratovanje, naoružan sa raketama Harpun, operativan je u nekim zemljama NATO, uključujući SAD.

Pomorske vežbe "Sea Breeze 2021" (Morski povetarac 2021) u Crnom moru, koje su započele krajem prošlog meseca, trajaće do 10. jula i na njima učestvuje oko 5.000 vojnika i 30 brodova iz tridesetak država, među kojima više članica NATO.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: YouTube prtscr / RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track