ŠEF KUBANSKE DIPLOMATIJE: Američki plaćenici stoje iz nereda na Kubi! Ta operacija je duže pripremana i plaćena je MILIONIMA!
Foto: AP / Eliana Aponte

BRUNO RODRIGEZ

ŠEF KUBANSKE DIPLOMATIJE: Američki plaćenici stoje iz nereda na Kubi! Ta operacija je duže pripremana i plaćena je MILIONIMA!

Planeta -

Kubanski ministar spoljnih poslova Bruno Rodrigez izjavio je danas da su plaćenici koje finansiraju SAD podstakli nemire uoči protesta ovog vikenda, medijskom strategijom maskiranom u kampanju društvenih medija koja poziva na humanitarnu pomoć.

"Juče na Kubi nije bilo društvene pobune, juče je na Kubi došlo do nereda, poremećaja izazvanih komunikacionom operacijom koja je bila pripremljena već neko vreme i kojoj su bili posvećeni milioni", rekao je Bruno, preneo je Rojters.

Hiljade Kubanaca izašle su u nedelju na ulice širom zemlje tražeći ostavku predsednika Migela Dijasa-Kanela, uzvikujući "sloboda", što Rojters ocenjuje kao "najveće anti-vladine proteste u komunističkoj zemlji u prethodnih nekoliko decenija".

Protesti su izbili usled najgore ekonomske krize još od raspada Sovjetskog Saveza, bivšeg saveznika Kube, ali i rekordnog broja obolelih od korona virusa i ljudi dižu glas zbog nedostatka osnovnih namirnica, kršenja građanskih sloboda i načina na koji se vlast bori protiv pandemije, navodi britanska agencija.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: AP / Eliana Aponte

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track