PREDSEDNIK HAITIJA PRE NEGO ŠTO JE UBIJEN OČAJNIČKI TRAŽIO POMOĆ Život mi je u opasnosti, dođi da me spaseš!
Foto: EPA / Jean Marc Herve Abelard

zastrašujući detalji

PREDSEDNIK HAITIJA PRE NEGO ŠTO JE UBIJEN OČAJNIČKI TRAŽIO POMOĆ Život mi je u opasnosti, dođi da me spaseš!

Planeta -

Ubijeni predsednik Haitija Žovenel Moiz je, pre nego što je na njega izvršen atentat, navodno, 10 minuta očajnički pokušavao da pozove obezbeđenje u pomoć.

Zastrašujući detalji iz poslednjih trenutaka Moizeovog života govore da članovi njegovog obezbeđenja nisu odgovorili na panične molbe predsednika, prenosi Majami herald.

U prvom predsednikovom pozivu, koji se dogodio u 01.34 časa posle ponoći, predsednik je navodno rekao komesaru Nacionalne policije Haitija: "Pucaju ispred kuće. Mobilište ljude!"

Kako niko nije odgovorio na njegove pozive za pomoć, Moiz je tada pozvao jednog taktički obučenog službenika Nacionalne policije, rekavši mu: "Gde si? Potrebna mi je tvoja pomoć odmah! Život mi je u opasnosti. Dođi brzo! Dođi da mi spasiš život!"

Pre nego je telefonska veza prekinuta, usledio je trenutak tišine, a nakon toga se čuo zvuk rafalne paljbe.

Taj policijski službenik, koji je tražio da ostane annoniman, tada je počeo da viče na svoje kolege, pozivajući da se odmah vrate u svoje automobile i da krenu, nakon čega su se tri automobila uputila ka naselju Pelerin 5, gde se nalazila rezidencija predsednika.

Ubice predsednika Haitija, prema rečima jednog policijskog službenika, pretresle najpre kuću, a zatim su ga upucali, nakon što su prethodno razgovarali sa nekim preko telefona kako bi identifikovali predsednika.

Žovenel Moiz ubijen je 7. jula, a njegova supruga je tada povređena i prebačena na lečenje u bolnicu u Majamiju na Floridi.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja