GEJTS SE INTEZIVNO DRUŽIO SA MILIJARDEROM PEDOFILOM: Tvrdi da Epstajna nije znao, a posećivao ga u njegovoj kući VIDEO
Foto: EPA/Julien de Rosa, AP/New York State Sex Offender Registry

problemi

GEJTS SE INTEZIVNO DRUŽIO SA MILIJARDEROM PEDOFILOM: Tvrdi da Epstajna nije znao, a posećivao ga u njegovoj kući VIDEO

Planeta -

Suosnivač Majkrosofta Bil Gejts očajnički pokušava da se distancira od pokojnog finansijera Džefrija Epstajna rekavši da se nikada nisu dogovarali uprkos sastancima u brojnim prilikama radi razgovora o filantropiji. Sastanci su održani nakon što je Epstajn već bio osuđen kao seksualni prestupnik.

Milijarder pedofil Džefri Epstajn ugostio je Bila Gejtsa u njegovom domu na Menhetnu početkom tridesetih godina prošlog veka, prema predstojećoj knjizi Džuli Braun, istraživačke novinarke Majami Heralda, prenosi portal Logično.

U "Perverzija pravde: Priča o Džefri Epstajnu" ona piše da je tokom jedne od poseta suosnivač Majkrosofta ostao sa Epstajnom do vrlo kasno u noć, dok je bankar pokušao da obezbedi sporazum sa fondacijom kako bi im pomogao da dobiju više sredstava.

"Ostali koji su radili za Gejts fondaciju takođe su nekoliko puta posetili Epstajnovu vilu, a Epstajn je razgovarao i sa Bilom i Melindom Gates o predloženom dobrotvornom fondu koji bi mogao da generiše značajnu kompenzaciju za Epstajna", navodi se u pasusu koji navodi Foks Biznis.

"Epstajn se nadao da će privući donacije nekih svojih bogatih prijatelja kao deo poduhvata, koji finansira Gejts Fondacija, a koji će se koristiti u globalne zdravstvene svrhe." Knjiga takođe dodaje da se Gejts 2013. godine ukrcao na privatni avion kompanije Epstajn da bi odleteo do Palm Biča na Floridi, gde je posedovao vilu koja je u epicentru skandala trgovine seksom, za koju njegova bivša devojka Gislejn Maksvel čeka suđenje.

Izveštaj bomba u Njujork Tajmsu prethodno je otkrio slične detalje o dvoje uticajnih ljudi, uključujući i njihove višestruke sastanke, tvrdeći da su se prvi put sreli licem u lice uveče 31. januara 2011. godine u Epstajnovoj gradskoj kući.

U to vreme, Epstajn je bio registrovani seksualni prestupnik koji se priznao krivim za traženje prostitucije od maloletnice još 2008. godine, samo nekoliko godina pre nego što je upoznao Gejtsa, čija je supruga navodno bila "besna" zbog njihove veze.

U julu 2019. godine, Epstejn je ponovo uhapšen i optužen za trgovinu maloletnim seksom na Floridi i Njujorku. Međutim, umro je u zatvorskoj ćeliji u avgustu 2019. pre početka suđenja - njegova smrt je proglašena samoubistvom uprkos sumnjivim okolnostima.

Gejts je brzo rekao Vol Strit Žurnalu, listu koji je istraživao Epstajnove veze, da "nije imao nikakve poslovne ili prijateljske veze" sa finansijerom. Majkrosoftov milijarder je takođe rekao da "nije išao ni u Novi Meksiko, ni na Floridu, ni na Palm Biču, niti bilo šta od toga".+

Njegova portparolka Bridžit Arnold je kasnije dodala da se njen šef "kaje što je ikada upoznao Epsteina i priznaje da je to bila greška u presudi".

"Vremenom su Gejts i njegov tim shvatili da Epstajnove mogućnosti i ideje nisu legitimne i da je prekinut svaki kontakt sa Epstajnom", rekao je Arnold za Njujork Tajms u oktobru 2019.

Međutim, nije porekla da je Gejts putovao Epsatajnovim avionom do Palm Biča. Međutim, rekla je da njen šef nije znao kome pripada avion.

Knjiga Braunove izlazi u utorak.

Kurir.rs/Logično

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track