HEZBOLAH LANSIRAO RAKETE NA IZRAEL Vozače raketnih lansera meštani pohvatali ko zečeve zbog napada! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

Hamas dao podršku

HEZBOLAH LANSIRAO RAKETE NA IZRAEL Vozače raketnih lansera meštani pohvatali ko zečeve zbog napada! VIDEO

Planeta -

Deset presretnutih raketa, šest koji je palo na otvoreni prostor i tri koje su pale unutar teritorije Libana epilog je današnjeg raketnog napada koji je izveo šiitski pokret Hezbolah, koji neće imati s čime da se pohvali, jer su lanseri sa raketama i vozači uhvaćeno dok su pokušali da prođu korz selo u kome žive Druzi, a koji su blokirali put i na silu izvukli vozače i predali ih libanskoj vojsci.

Epilog napada na tromeđu Izraela, Sirije i Libana nije bio nikkav, ali su zato Izraelci uzvratili artiljerijskom paljbom po mestu odakle su lanisrane rakete.

To i nije toliko bitno koliko zapravo ono što se dogodlilo odmah posle lansiranja raketa tipa grad kalibra 122 mm.

U trenutku dok su lanseri sa raketama prolazili korz selo u kome žive Druzi (religiozna zajednica koja živi u Libanu, Izraelu, Jordanu i Siriji) na jugu Libana meštani su izleteli na ulice i blokirali dva lansera koji su bili otkriveni i na kojima je još bilo raketa.

Veliki broj meštana grada Hasbaja se okupio i okružio kamionete, a onda krenuo u lov na pripadnike Hezbolha koje je poprilično iznervirao današnji incident i strah da bi upravo zbog ovg napada mogli da se nađu na meti Izraela.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track