DRAMA SE NASTAVLJA: Ejtan (5) jedini je preživeo pad žičare, dve tetke se bore za starateljstvo
Foto: Handout / AFP / Profimedia

u nesreći stradala cela dečakova porodica

DRAMA SE NASTAVLJA: Ejtan (5) jedini je preživeo pad žičare, dve tetke se bore za starateljstvo

Planeta -

Petogodišnji dečak koji je jedini preživeo pad žičare u Italiji, strašnu nesreću u kojoj je izgubio celu porodicu, našao se u središtu borbe za starateljstvo koju vode njegove dve tetke.

Gali Peleg izjavila je da je pokrenula sudski postupak za usvajanje Ejtana Birana, njenog petogodišnjeg nećaka koji otkako je u junu pušten iz bolnice živi sa svojom drugom tetkom u Italiji.

Peleg, sestra Ejtanove majke optužila je Aju Biran-Nirko, sestru dečakovog oca koja živi u Italiji i brine se trenutno o njemu, da je kidnapovala dete i na taj način ga sprečila da ima normalno detinjstvo, piše Times of Israel.

Italija, nesreća, žičara, Ejtan Biran
foto: VVFF/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

"Otet je od strane rođaka koji ga uopšte ne poznaju. Biran-Nirko uopšte nije bliska sa njim", rekla je Peleg na konferenciji za štampu kojoj je prisustvovala sa svojim mužem i advokatom.

"Ta porodica ga neće izvesti u park ili negde na obrok, neće s njim raditi stvari koje smo mi radili kako bi osećao da ima porodicu", dodala je.

Istakla je koliko joj je važno da "za par godina, kada Ejtan pogleda unazad, vidi da su uvek bili tu za njega i da ne treba da izgubi još jednu porodicu".

Četrnaestoro ljudi, uključujući Ejtanovog oca Amita Birana (30), majku Tal Peleg-Biran (26), dvogodišnjeg brata Toma i prabaku i pradedu Barbaru i Icaka Koena (71) i (81) iz Tel Aviva stradali su 24. maja kada je pala kabina žičare koja je prevozila posetioce prema planinskom vrhu Motarone u regiji Pijemont. Njih petoro je 5 dana kasnije sahranjeno u Izraelu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track