HAVANA SINDROM STIGAO U EVROPSKU NATO ZEMLJU:Američki službenici čija je oblast rada Rusija, prijavili misteriozne simptome! VIDEO
Foto: Profimedia

nemačka

HAVANA SINDROM STIGAO U EVROPSKU NATO ZEMLJU:Američki službenici čija je oblast rada Rusija, prijavili misteriozne simptome! VIDEO

Planeta -

Najmanje dva američka zvaničnika stacionirana u Nemačkoj zatražila su medicinsku pomoć nakon što su razvili simptome Havana sindroma, što je naziv za neobjašnjivo stanje za koje neki veruju da je uzrokovano energetskim oružjem.

Zvaničnici su poslednjih meseci počeli da razvijaju simptome mučnine, jakih glavobolja, bolova u uhu, umora, nesanice i tromosti, objavio je Volstrit Žurnal pozivajući se na neimenovane američke diplomate.

Prema rečima diplomata, neke od pogođenih žrtava, za koje se veruje da su obaveštajni oficiri ili diplomate koje rade na pitanjima vezanim za Rusiju, poput izvoza gasa, sajber bezbednosti i političkog uplitanja, ostale su nesposobne za rad.

Slučajevi su navodno prvi koji su prijavljeni u jednoj zemlji NATO -a koja ugošćuje američke trupe i nuklearno oružje, prenosi Neweweek.

Američke diplomate su rekle za novine da su slični incidenti registrovani među američkim zvaničnicima stacioniranim u drugim evropskim državama, ali su dali dodatne detalje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track