IZ AVGANISTANA PONEO SAMO KEŠ Otkriveno koliko je novca bivši predsedenik Gani poneo prilikom bekstva! Malo mu bio 1 helikopter!
Foto: Profimedia

bruka

IZ AVGANISTANA PONEO SAMO KEŠ Otkriveno koliko je novca bivši predsedenik Gani poneo prilikom bekstva! Malo mu bio 1 helikopter!

Planeta -

Predsednik Avganistana Ašraf Gani pobegao je iz Kabula samo nekoliko sati pre nego što su talibani preuzeli kontrolu sa neverovatnih 170 miliona dolara gotovine.

Svrgnuti lider vlade koju podržava Zapad insistirao je da je pobegao iz svoje zemlje kako bi sprečio "krvoproliće". Gani - koga protivnici ismejavaju kao zapadnu marionetu - od tada je dobio azil u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Danas se pokazalo da političar nije pobegao msamo sa onim što ima na sebi, ugurao što je više moguće u svoj helikopter, prenosi Daily Express.

U stvari, bilo je toliko novca da je nešto ostalo na pisti, rekao je portparol ruske ambasade Nikita Iščenko.

Takođe je otkrio da je Gani sa sobom poneo četiri automobila puna novca.

Gani je navodno odletio u Tadžikistan, ali je preusmeren u Oman nakon što su zvaničnici odbili dozvolu za sjetanje, pre nego što je otputovao u Dubai.

"Što se tiče kolapsa režima, najrečitije ga karakteriše način na koji je Gani pobegao iz Avganistana", rekao je ruski zvaničnik.

"Četiri automobila bila su puna novca, pokušali su da strpaju drugi deo novca u helikopter, ali nije sve stalo".

"A deo novca je ostao da leži na asfaltu."

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track