UZNEMIRUJUĆI SNIMAK SA AERODROMA U KABULU Talibani pucaju u vazduh pored žena i dece, oni u panici beže od rafala
Foto: Printscreen/Twitter

situacija se ne smiruje

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK SA AERODROMA U KABULU Talibani pucaju u vazduh pored žena i dece, oni u panici beže od rafala

Planeta -

Uznemirujuće snimci dolaze sa Aerodroma iz Kabula, a prema podacima jednog talibanskog zvaničnika, od nedelje je na aerodromu u Kabulu poginulo 12 ljudi.

U videu koji je objavljen na društvenoj mreži Tviter vidi se kako talibani pucaju u vazduh pred očajnim ženama i decom.

Kako se navodi u opisu videa ovo su scene koje se dešavaju nekoliko puta dnevno sa različitih strana aerodroma u Kabulu.

Snimak dešavanja oko aerodroma Kabul pojavio se u prepodnevnim satima. Iako je bilo sumnji da je snimak od danas vojni analitičar i publicista Babak Tagave koji radi za iransko izdanje Indepenta objavio se snimak desavanja.

-Teroristi specijalnih snaga koji štite aerodrom u Kabulu otvorili su vatru na grupu avganistanskih civila koji su prešli severni deo aerodroma pored terminala! Nekoliko ranjenih i mrtvih, napisao je u svom postu Babak.

O snimku ovog nemilog događaja sa aerodroma u Kabulu pisao je i Raša tudej.

-Upravo pucnjava: Talibani počinju da rasteruju gomile oko aerodroma u Kabulu- stotine ljudi još uvek u očaju pokušava da se ukrca na evakuacione letove, piše na Tviteru RT.

Jedan od zvaničnika talibana, koji je hteo da ostane anoniman, apelovao je, kako je preneo BBC na gomilu na kapijama da idu kući ako nemaju pravo na putovanje i rekao da talibani ''ne žele nikoga da povrede'' na aerodromu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track