ŽESTOKI SUKOBI EKSTREMISTA NA ULICAMA PORTLANDA: Pucnjava u obračunu Antife i Praud bojsa! VIDEO
Foto: AP

opasno

ŽESTOKI SUKOBI EKSTREMISTA NA ULICAMA PORTLANDA: Pucnjava u obračunu Antife i Praud bojsa! VIDEO

Planeta -

Ulice Portlanda, najvećeg grada države Oregon na zapadu SAD, pretvorile su se u bojno polje tokom žestokog sukoba više desetina pripadnika Praud bojsa i pokreta Antifa!

U sukobu je korišćeno i vatreno oružje, a samo pukom srećom niko nije nastradao, dok je oštećeno više vozila i nekoliko zgrada. U sukobu je korišćeno improvizovano naoružanje, kao i palice za bejzbol, oružje za pejntbol, suzavac, petarde i razna pirotehnika.

Na društvenim mrežama se pojavilo nekoliko video-snimaka iz centra grada na kojima se vidi kako učesnici sukoba zaležu iza automobila dok oko njih odjekuju pucnjevi. Portal Raša tudej prenosi da je vatru prvi otvorio pripadnik desničarskog pokreta Praud bojs koga su opkolili članovi Antife. On je pripucao, ali su se ubrzo čuli i drugi pucnji i veruje se da su na vatru odgovorili protivnici ekstremnih desničara.

Policija je uhapsila desničara, koji nije pružao otpor. Lokalni mediji prenose da se grupa od oko 300 ekstremnih levičara okupila oko parka Tom Makol na obali reke, gde se nalazio kamp stotinak ekstremnih desničara. Oni su bili primorani da kamp prebace na parking ispred jedne napuštene prodavnice. Manja grupa levičara je krenula za njima pa je došlo i do sukoba na parkingu.

"Nemojte očekivati da će policija stajati između dve grupe pokušavajući da ih umiri. Građani bi trebalo da se udalje i izbegavaju fizički kontakt", rekao je Čak Lovel, šef policije u Portlandu.

Kurir/A.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track