UMESTO DA SE BORI PROTIV TALIBANA ON ČEKA AVION ZA EVAKUACIJU: Bivši komandant Avganistanske vojske uslikan na aerodromu!
Foto: Printscreen Youtube Tolonews

Bekstvo

UMESTO DA SE BORI PROTIV TALIBANA ON ČEKA AVION ZA EVAKUACIJU: Bivši komandant Avganistanske vojske uslikan na aerodromu!

Planeta -

Bivđi načelnik generalštaba Avganistanske nacionalne armije general Wali Mohammed Ahmadzai, koga je bivši avganistanski predsednik Ašraf Gani smenio 11. avgusta ove godine četiri dana pred pad Kabula navodno je snimljen na Miđunardonom aerodromu Hamid Karzai kako čeka red da bude evakuisan u neku zemlju uinostranstvu.

Slika generala osvanula je na društvenim mrežama, u civilu, okružen drugim ljudima kao zamišljeno gleda i čeka da bude ukrcan u jedan od vojnih transportnih aviona koji će ga odvesti u neizvesnu sudbinu.

Na društvenim mrežama već su se mogli čuti komentari da je prosto neverovatno da general, umesto da je bar pokušao da se probije do doline Panšir i pridruži svojim bivšim saborcima u ustanku protiv talibana, on ček evakuaciju na aerodromu.

Zapravo, većina onih koji prate dešavanja u Avganistanu smtra da general Wali Mohammed Ahmadzai je zapravo komandovao vojskom na papiru i da one sile od 300.000 vojnika zapravo i nije bilo.

General Ahmadzai smenjne je bio u jeku rata protiv talibana kada su čak dve prvincije Frah i balkah munjevito pale u ruke džihadista.

U koju je zemlju general vojske dugova evakuisan nije poznato.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track