MOĆNO IME Beba rođena na evakuacionom letu iz Avganistana nazvana po američkom avionu
Foto: AFP / AFP / Profimedia

u bazi ramštajn

MOĆNO IME Beba rođena na evakuacionom letu iz Avganistana nazvana po američkom avionu

Planeta -

Beba rođena na američkom vojnom letu tokom evakuacijske misije iz Avganistana dobila je ime po tom avionu.

Devojčica je rođena u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, a ime Reach (Rič) dobila je po pozivnom znaku aviona, rekao je zapovednik američkih snaga u Evropi Tod Volters na brifingu u Pentagonu u sredu, piše CNN.

Pozivni znak aviona koristi se u radiokomunikaciji sa kontrolom avio prometa. Avioni Boing C-17 koje koriste vazduhoplovne snage SAD često koriste pozivni znak "Reach" iza kojeg sledi kombinacija brojeva.

Američko zapovedništvo vazduhoplovnih snaga na Tviteru je objavilo tokom vikenda da se jedna žena porodila tokom leta za Nemačku i da je imala komplikacije.

Njeno stanje se poboljšalo nakon što je avion počeo da leti na nižoj visini kako bi povećao vazdušni pritisak, što je pomoglo da se život majke spasi.

Vojnici su pomogli pri iznošenju deteta nakon sletanja, reklo je zapovedništvo. Vojska je od tada razgovarala sa roditeljima, rekao je Volters.

"Kao što možete dobro zamisliti, budući da sam pilot borbenog vazduhoplovstva, san mi je da gledam kako će to malo dete po imenu Reach odrastati i postati američki državljanin i leteti u borbenim lovcima Sjedinjenih Država", našalio se Volters.

Ova vazduhoplovna baza samo je tranzitna tačka za ljude evakuisane iz Avganistana. Trenutno se iz nje uglavnom prevoze do međunarodne vazduhoplovne luke Dulles, u blizini Vašingtona, a zatim u američke vojne baze.

Ramštajn, u blizini grada Kajzerslauterna na zapadu Nemačke, najveća je američka baza izvan zemlje. Volters je rekao da trenutno ima kapacitet do 12.000 ljudi.

Zajedno s drugim nemačkim lokacijama i po jednom bazom u Italiji i Španiji, Volters je rekao da mogu primiti do 25.000 evakuisanih ljudi.

Kapetan Erin Brimer, medicinska sestra u američkoj vojsci ispričala je kako je izgledao porođaj na evakuacionom letu, a više o tome pročitajte OVDE.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track