BAJDEN PLANIRA DA UVEDE OBAVEZNU VAKCINACIJU: Odnosiće se na milione Amerikanaca
Foto: EPA / Yuri Gripas / POOL

vakcinisano nešto više od 53 odsto

BAJDEN PLANIRA DA UVEDE OBAVEZNU VAKCINACIJU: Odnosiće se na milione Amerikanaca

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden planira da uvede obavezu vakcinacije protiv kovida 19 za sve savezne i ugovorne radnike koji rade za vladu, rekao je izvor upućen u to pitanje.

Bajden je u julu rekao da svi savezni zaposleni moraju da se vakcinišu protiv kovida-19 ili da se redovno testiraju i poštuju druge mere kao što su obavezno nošenje maski na radnom mestu i ograničenja službenih putovanja.

Bajden će u četvrtak potpisati izvršnu naredbu koja će se odnositi na milione federalnih radnika i radnika po ugovoru koji rade za saveznu vladu, rekao je izvor.

Ministarstvo odbrane, Ministarstvo za veterane i Zdravstvena služba za Indijance kao i Nacionalni institut za zdravlje "završiće sprovođenje svojih ranije najavljenih planova za vakcinisanje koji obuhvataju 2,5 miliona ljudi", rekao je izvor.

U govoru kasnije u četvrtak, Bajden će se fokusirati na nove planove da se vakciniše više ljudi, jačajući zaštitu za one koji su se već vakcinisali i omogućujući da škole budu otvorene, rekla je glasnogovornica Bele kuće Džen Psaki.

U potpunosti je vakcinisano nešto više od 53 odsto Amerikanaca, uključujući gotovo dve trećine odraslih, prema podacima CDC-a.

Do sada je od kovida-19 umrlo više od 651.000 Amerikanaca.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track