PONOVO POKUŠAO DA OPRAVDA SVOJU ODLUKU! Bajden: Treba li da napadnemo sva mesta gde je Al Kaida? Ma dajte!
Foto: Michael M. Santiago / Getty images / Profimedia

godišnjica od terorističkog napada

PONOVO POKUŠAO DA OPRAVDA SVOJU ODLUKU! Bajden: Treba li da napadnemo sva mesta gde je Al Kaida? Ma dajte!

Planeta -

Predsednik SAD Džo Bajden rekao je da teroristička grupa Al Kaida, koja je odgovorna za 11. septembar može ''da se vrati'' sada kada su se američke trupe potpuno povukle iz Avganistana.

-Može li da se vrati Al Kaida? Da, rekao je Bajden novinarima u Šanksvilu u Pensilvaniji gde se pre 20 godina srušio jedan od četiri oteta aviona.

-Ali, znate šta? Već su se vratili na druga mesta. Koja je strategija? Da napadnemo sva mesta gde je Al Kaida i da tamo ostavimo naše trupe? Ma dajte!, rekao je on pokušavši opet da odbrani svoju odluku o povlačenju američkih trupa iz Avganistana.

0631592199, godišnjica, Džo Bajden, SAD, Njujork, 11. septembar
foto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Predsednik Amerike, koji je na udaru kritika zbog povlačenja trupa iz Avganistana, ponovio je da je pokušaj da se ujedine Avganistanci bila greška.

Bajden je, dok je pokušavao 20. avgusta da opravda svoju odluku o povlačenju trupa iz Avganistana rekao da Al Kaida više nema prisustvo u zemlji i dodao da su SAD završile svoju misiju.

-Hajde da sagledamo situaciju. Kakav mi interes imamo u Avganisatnu kada je Al Kaida nestala?, rekao je Bajden.

Džo Bajden
foto: EPA/ JIM LO SCALZO

-Otišli ​​smo u Avganistan sa izričitom namerom da se rešimo Al Kaide u Avganistanu, kao i da dođemo do Osame bin Ladena. I uspeli smo. ... Otišli ​​smo i obavili misiju. Vreme je da se ovaj rat okonča, istakao je on.

Portparol Pentagona Džon Kirbi kasnije je izjavio nešto potpuno drugačije i rekavši da je Al Kaida i dalje tamo, ali da ta grupa trenutno ne predstavlja veliku pretnju za Ameriku.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track