PUTIN U SAMOIZOLACIJI Korona registrovana kod članova njegove pratnje; Peskov: Predsednik je zdrav ali ne želi nikog da ugrozi
Foto: EPA / Alexander Zemlianichenko / Pool

potvrdio kremlj

PUTIN U SAMOIZOLACIJI Korona registrovana kod članova njegove pratnje; Peskov: Predsednik je zdrav ali ne želi nikog da ugrozi

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin je u samoizolaciji nakon što je kod nekoliko članova njegove pratnje registrovan koronavirus.

Kako je saopšteno iz Kremlja, zbog samoizolacije, Putin neće prisustvovati regionalnom bezbednosnom sastanku u Tadžikistanu.

"Ruski predsednik Vladimir Putin razgovaraće telefonom sa Emomailom Ramonom, predsednikom Tadžikistana. Vladimir Putin je rekao da zbog pojave slučajeva koronavirusa u njegovom okruženju, mora da na određen period bude u samoizolaciji", saopštio je Kremlj.

Putin će zato onlajn učestvovati na sednici Saveta za kolektivnu bezbednost ODKB -a, na sastanku Saveta šefova država Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) i na zajedničkom sastanku šefova država zemalja ODKB i ŠOS, prenele su ruske agencije.

Ti sastanci planirani su za ovu nedelju u Dušanbeu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je danas da je predsednik Vladimir Putin, koji je otišao u samoizolaciju, apsolutno zdrav.

"Predsednik je odlučio da onlajn učestvuje na samitima Šangajske organizacije za saradnju i ODKB, jer je je bio u kontaktu sa osobama koje su obolele i ne treba da dovodi svoje kolege u opasnost“, rekao je Peskov, prenosi TASS.

Naveo je da Putin još neko vreme neće neposredno prisustvovati događajima, ali da samoizolacija neće uticati na intenzitet njegovog rada onlajn.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track