PROTESTI U MELBURNU: Policajci u džipovima beže od besnih demonstranata koji se protive vakcinaciji i kovid merama
Foto: EPA/ JAMES ROSS

korona

PROTESTI U MELBURNU: Policajci u džipovima beže od besnih demonstranata koji se protive vakcinaciji i kovid merama

Planeta -

Već dva dana u Melburnu traju protesti protiv obavezne vakcinacije i epidemioloških mera. Građevinski radnici, koje podržavaju antimaskeri i antivakseri, tvrde im je na taj način direktno ugrožena egzistencija.

Posle osam sati protesta tokom kog su hiljade ljudi izazvale haos u gradu i blokirale glavnu saobraćajnicu u gradu, policija je uz pomoć suzavca, dimnih i šok bombi i pendreka, uspela da rasturi demonstrante, i uhapsi 62 osobe.

Više stotina ljudu izašlo je na ulice, nezadovoljni jer su vlasti donele odluku da se građevinska industrija zatvori na dve nedelje, zbog loših mera zaštite tokom rada i sve većeg broja slučajeva među građevincima - 409 potvrđenih.

Ova odluka razbesnela je radnike kojima je na ovaj način ugrožena egzistencija i koji su svoje nezadovoljstvo rešili da iskažu protestujući na ulicama Melburna.

Na snimku koji kruži Tviterom vidi se kako policija počinje da beži automobilima, nakon što su besni demonstranti krenuli ka njima. Oni su pokušali brzo da okrenu službena vozila i pobegnu, međutim, revoltirani građani su ih sustigli.

Neki od njih počeli su kamenicama i flašama da gađaju automobile, dok su drugi otišli korak dalje i počeli rukama da udaraju vozila i lome retrovizore i vetrobranska stakla.

Policijska kola su se zatim zaustavila i naoružani policajci su krenuli na rulju koja je u tom momentu počela da beži.

Kompandant policije države Viktorija rekao je da je bezbednost javnosti njihov glavni cilj i da će protesti biti prekinuti.

Demonstranti su u jednom trenutku, u jeku špica, blokirali glavnu saobraćajnicu u gradu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track