PANIKA U NJUJORKU Brazilski ministar pozitivan na koronu na Generalnoj skupštini UN
Foto: PrintScreen Twiter

PANDEMIJA

PANIKA U NJUJORKU Brazilski ministar pozitivan na koronu na Generalnoj skupštini UN

Planeta -

Marselo Kviroga se sastao s britanskim premijerom Borisom Džonsonom, a odseo je u istom hotelu kao Džo Bajden, predsednik SAD

Sala gde se održava Generalna skupština UN
Sala gde se održava Generalna skupština UNfoto: Profimedia

Brazilski ministar zdravlja Marselo Kviroga pozitivan je na koronavirus, a to je ustanovljeno tokom njegovog boravka u Njujorku na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, što je zabrinulo ostale delegacije.

Kviroga je bio član delegacije Brazila zajedno s predsednikom Žairom Bolsonarom, a u Njujorku se sastao s Borisom Džonsonom, premijerom Velike Britanije.

Obavestio kontakte

On je bio u istom hotelu u kojem je odseo i američki predsednik Džozef Bajden. Kviroga se rukovao s Džonsonom u ponedeljak i razgovarali su nekoliko trenutaka, a britanski premijer tom prilikom nije nosio zaštitnu masku.

Nakon toga su se sastali Džonson i Bajden, što ostavlja mogućnost prenošenja virusa.

- Obavestio sam sve s kojima sam komunicirao da sam pozitivan na koronavirus. Biću u karantinu u SAD i pratiću zdravstveni protokol. Nastavljamo borbu protiv pandemije. Moramo pobediti, poručio je zaraženi ministar u poruci na Tviteru.

Groblja u Brazilu su prepuna preminulih od korone
Groblja u Brazilu su prepuna preminulih od koronefoto: AP Andre Penner

Brazil na udaru - Milioni zaraženih

Brazil je, uz SAD i Indiju, zemlja sa najviše zaraženih i preminulih od koronavirusa. Prema poslednjim podacima, u ovoj zemlji je koronavirusom zaraženo više od 21 miliona ljudi, dok je preko 590.000 preminulo. Predsednik Bolsonaro je odbijao da uvede vanredne mere zbog čega je došlo do nesmetanog širenja virusa.

Nije poznato da li je Marselo Kviroga vakcinisan. On je drugi pozitivan član brazilske delegacije u Njujorku. Britanski premijer je preboleo koronavirus i vakcinisan je protiv kovida 19. Brazilski predsednik Bolsonaro je takođe preboleo koronu, ali uporno odbija da se vakciniše.

Večera na ćošku

Zbog toga celokupnoj brazilskoj delegaciji pre nekoliko dana nije bilo dopušteno da uđe u jedan njujorški restoran jer, prema pravilima, ulazak nevakcinisanima nije dozvoljen.

Delegacija predvođena predsednikom Bolsonarom se zato počastila picom na ulici.

Uoči početka Generalne skupštine UN Bolsonaro se našao na meti žestokih kritika Bila de Blazija, gradonačelnika Njujorka, koji je upozorio brazilskog predsednika da ne dolazi jer se nije vakcinisao. On je upozorenje odbacio.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track