PRIKLADNA KAZNA? Muškarac optužen za pokušaj silovanja mora da pere i pegla veš svim ženama u svom selu narednih 6 meseci
Foto: SOREN ANDERSSON / AFP / Profimedia

žene zadovoljne

PRIKLADNA KAZNA? Muškarac optužen za pokušaj silovanja mora da pere i pegla veš svim ženama u svom selu narednih 6 meseci

Planeta -

Muškarac optužen za pokušaj silovanja moraće narednih pola godine da pere i pegla veš svim ženama u svom selu, kojih ima 2000, kako bi izbegao zatvor.

Lalan Kumar (20) moraće da kupuje deterdžent i ostale proizvode za pranje i peglanje veša svih 2000 žena u selu Madžhor u državi Bihar.

Kumar, koji se inače izdržava perući veš, uhapšen je u aprilu pod optužbom za pokušaj silovanja, rečeno je agenciji AFP.

Njegov advokat rekao je da je Kumar spreman na "društveno-koristan rad u okviru svoje profesije" kako bi ženama pokazao koliko ih poštuje.

"Sve žene u selu su srećne zbog odluke suda", kaže poglavar sela Nasima Katun koji će i nadgledati Kumarov rad. "Ovo je istorijska odluka. Ne samo što će podstaći poštovanje prema ženama i zaštititi njihovo dostojanstvo", dodao je.

Žene u selu kažu da je presuda već pozitivno uticala na to da počne da se priča o zločinima nad ženama. "Ovo je neverovatan korak i drugačija kazna šalje poruku druptvu", rekla je jedna od njih.

Zakoni protiv silovatelja u Indiji promenjeni su posle grupnog silovanja 2012. u Nju Delhiju ali je broj ovih zločina i dalje visok. Samo prošle godine prijavljeno je više od 28.000 slučajeva silovanja, što znači da je realna brojka mnogo, mnogo veča.

Policiju su dugo optuživali da ne radi ništa kako bi sprečila ove zločine i privela pravdi počinioce.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track