TRAGEDIJA U RUMUNIJI: Izbio požar u bolnici, poginulo najmanje devetoro VIDEO
Foto: Costin Dinca / AFP / Profimedia

konstanca

TRAGEDIJA U RUMUNIJI: Izbio požar u bolnici, poginulo najmanje devetoro VIDEO

Planeta -

Velika tragedija dogodila se u najvećoj crnomorskoj luci Konstanca, kada je u požaru u bolnici poginulo najmanje devet osoba, javlja AP.

Svi pacijenti su evakuisani iz bolnice za zarazne bolesti, a vatra je ugašena toekom prepodneva, izvestio je Inspektorat za vanredne situacije.

Ministarstvo zdravlja izvestiće o tragediji na vanrednoj konferenciji za novinare, ali za sada nije poznato kada će se ona održati.

Rečeno je da je 113 pacijenata u trenutku požara bilo smešteno na medicinsko odeljenje, od kojih je desetoro bilo na odeljenju intenzivne nege.

U poslednjih godinu dana ovo je već treći smrtonosni požar u rumunskim bolnicama, a građani su sve više zabrinuti za infrastrukturu trošnih bolničkih zgrada.

Prošle godine unovembru vatrena buktinja je progutala odeljenje intenzivne nege bolnice u Piatra Neamti pri čemu je 10 ljudi poginulo. U januaru je u bukureštanskoj bolnici preminulo pet osoba.

Tada je predsednik Klaus Iohanis pozvao na temeljnu reformu zdravstva istakavši da se takve tragedije više ne smeju događati.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track